Burned cd won't auto play when inserted

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jacob701

Thread Starter
Joined
Oct 25, 2001
Messages
29
A friend gave me a cd with a .mov file on it and asked me if I could make a cd for him with this file on it that when inserted will open the .mov file. He also wanted me to use Quick Time as the player. I made a stab at it. And when I double click the .mov file, it brings up the quicktime player (which I also have on the CD) but I have to click the play button to get it to play. Works fine then.
I have Easy CD Creator Platinum (5) and also HP My CD & HP Record Now. I used the HP My CD. Also the latest version of Quicktime (6.0) and Windows XP. So my question is, how do I tie in the .mov and quicktime, to make the CD autoplay the movie when inserted? Is this something that is done at the time it is created, am I doing something wrong there?

Thanks for any help.

Jo
 

eddie5659

Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,298
Hiya

Open a new Text file, and save it as autorun.inf

In it, type the following:

[autorun]
open=mymovie.mpg
Icon=icon.ico (if u want)
Name=MyHomeMovie (also if u want)

"mymovie.mpg" is the name of the file and "icon.ico" is the name of the icon. You can just create it without the last 2.

Then, add that to the CD.

Regards

eddie
 

jacob701

Thread Starter
Joined
Oct 25, 2001
Messages
29
Thanks Eddie for your prompt reply.

OK, I need to open a text document, like Microsoft Word, (is that a good choice?) type what u sent me and save it as autorun.inf.
Then add it to the cd, along with what I already have on there. the .mov file and Quicktime.
Then when I insert that cd it should start playing. Gee sounds great. Let me know if this correct, and that I am understanding it correctly.

Thanks again,
Jo.
 

dvk01

Derek
Retired Moderator Retired Malware Specialist
Joined
Dec 14, 2002
Messages
56,452
use notepad rather than word


Derek
 
Joined
Jul 8, 2002
Messages
14,681
Not quite there yet.
You need to save it in notepad as type "All Files" to force the extension of .inf.

There is no point in including QuickTime on the CD. Almost every single computer already has a media player. It will also not play in QuickTime, it will play in the persons default program for .mov files.
 

jacob701

Thread Starter
Joined
Oct 25, 2001
Messages
29
Well it didn't work. I must be doing something wrong. Did u ever feel stupid, I do now.

This is how I created it the first time.

[autorun]
open=powerhearth.mov (the name of the movie)
Icon=moviehearth.ico

second time, I changed the icon line to icon.ico, still would not open automatically. But it was not a necessary line.

Now am I reading the directions wrong?

Am I supposed to put open=mymovie.mpg or the name of my .mov file

Also when I saved it, I did all files as u said, but it asked for another thing. An encoding box, with the choices ansi - unicode - unicode big endian or UTF-8. I chose ansi, maybe this is the problem?

thanks for your help.
 
Joined
Jul 8, 2002
Messages
14,681
open=
is the file you want to run automatically.
icon=file.ico
the file must be in the same directory, on the CD as autorun.inf

If you typed everything directly into Notepad, it should not ask how to encode it. You did do it in notepad, right?

Search google for Autorun.inf Maker, there are 100s of progs that will just make it for you.
 

jacob701

Thread Starter
Joined
Oct 25, 2001
Messages
29
Yes I did it in notepad, and the .mov file is on the CD along with the autorun.inf.

I don't know why when I created the autorun.inf file that when I saved it as u said, that the last thing it asked for was the choices I mentioned, under encloding ansi, etc. I am clueless. I thought this would be easy, was I wrong.

I will try google, as I can see u all r getting tired of messing with this, and me. If I get it to work, I will let u know what it took.
Thanks for your help anyhow. This will be a first, that I couldn't get something solved here. U people have been the best in this.
 
Joined
Jul 8, 2002
Messages
14,681
Sorry I couldnt be of more help-not sure about the encoding thing or why it would do that.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top