buying motherboard and processor ???

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

doj

Thread Starter
Joined
Mar 13, 2006
Messages
322
Hi i was looking at this processor and these motherboards, what do u think, let me know please,,, http://www.misco.co.uk/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=257474&Tab=2&NoMapp=0 and boards ,,,,, http://www.misco.co.uk/applications/searchtools/item-details.asp?EdpNo=266441&Tab=2&NoMapp=0 ,,,,, http://www.misco.co.uk/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=250849&CatId=0
,,,, artical for the Foxconn C51XEM2AA as i liked it http://www.neoseeker.com/Articles/Hardware/Reviews/FoxconnC51XEM2AA/
will be getting 2 graphics card to go with the set too,,,, thanks for your time ,,,doj,,,, harris,,,,,
 

doj

Thread Starter
Joined
Mar 13, 2006
Messages
322
ok thanks,,, just a ?,,,, the processor you picked was only L2 CACHE ; 512KB x 2 and the one i was looking is L2 Cache - 2 MB ( 2 x 1 MB ) but i couldnt find the L1 CACHE ; on the one i was lokking at ,,,, and just woundring if theres a board about with a higher Max Bus Speed than 1000 MHz or ist it worth it ,,, doj ,,,
 
Joined
Mar 16, 2002
Messages
13,404
doj said:
brite i dont know what you trying to say,,, but the 2 processors are different one is a AMD ATHLON 5200+ and the other is AMD Athlon 5200 and the one i picked has the L2 Cache - 2 MB ( 2 x 1 MB ) and the one bigbear picked is 1MB L2 CACHE ; 512KB x 2
what the heck??? there is no 5200 they are all 5200+, dont tell me AMD has a skt AM2 5200 and a 5200+ the + thing has been used for 5 plus years XP line was all +, every processor Ive seen for that last 3 years are +, except for the opteron and the FX
http://www.thedigerati.us/info/amdcpuchart.html they dont have a 5200 and a 5200+ to my knowledge

http://www.tigerdirect.com/applications/Category/category_cpu.asp
http://www.zipzoomfly.com/jsp/ProductList.jsp?ThirdCategoryCode=110501

see NO non + cpuz
 

doj

Thread Starter
Joined
Mar 13, 2006
Messages
322
The L2 CACHE ; is still only 512KB x 2 from that site http://www.microdirect.co.uk/ProductInfo.aspx?ProductID=16130&GroupID=1528 and from this site its its 2 x 1 MB http://www.misco.co.uk/applications/SearchTools/item-details.asp?EdpNo=257474&Tab=2&NoMapp=0 ,,,,, Been looking at this pair too http://www.techfever.co.uk/products.asp?partno=150400&utm_medium=cpc&utm_source=kelkoo ,,,, and ,,,, http://www.novatech.co.uk/novatech/specpage.html?asu-cross&P=1 the processor doest seem any better but the board has Front Side Bus 2000 / 1600MTs ,,, where the other board is Max Bus Speed 1000 MHz from here http://www.microdirect.co.uk/ProductInfo.aspx?ProductID=14223&GroupID=1088 ,,, and i would like to go for the for the 800MHz ram ,,,, I know i read somthing about Amd suporting up to the 800MHz in the ram but dont know if its all the processors or just certain models,,,, but the Asus have had some trouble with certain boards,,, ( i think),,,, or this processor http://www.digital-fusion.co.uk/Inu_products/INU_ProdDetailsL4.asp?ref=84342382 thanks for your time and i am greatful for your opinions ,,,,, doj ,,,,,
 

dustyjay

Jay
Joined
Jan 23, 2003
Messages
12,661
Well one of the two Websites has their information wrong because they are both advertising the Same AMD part number but give different Specs for the same part.
 

doj

Thread Starter
Joined
Mar 13, 2006
Messages
322
well i am glade someone noticed the part nember,,,, just need advice on the parts i have been looking at,,, thats what the thread was made for
 

doj

Thread Starter
Joined
Mar 13, 2006
Messages
322
any one know of a better choice please,,, or information i might be intrested in relating to topic,,,, thanks for your time doj,,,,,
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top