Cable internet question

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Gatekeeper

Thread Starter
Joined
Jun 2, 2001
Messages
30
I need to split my coax so i can hook up my tv to cable and internet to the cable modem. i tried using just a cheap splitter and it didn't work so do i need a good splitter or a different kind of splitter?

Help me out thanks
 

Del

Joined
Aug 31, 2001
Messages
3,452
Normally with cable, they run a better quality coax from where the cable comes it, straight to the cable modem. Every splitter you add cuts your signal down.
If you get a good quality splitter, it should work, or you might contact your cable company and get the internet techs and ask them.
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,432
The 1->2 splitter at the entrance where the cable comes in is key, and it has to be one with 5-1000mhz bandwidth, many cheap ones roll off sharply in the 10-20mhz range, and they'll kill your return signal. Obviously, any distribution amp or additional splitters will nuke the return signal.
 
Joined
Jul 20, 2002
Messages
623
I may be suggesting the obvious but I would not let the cable guys leave my house until both Internet and cable TV were working. This should be a free service call.
 

Del

Joined
Aug 31, 2001
Messages
3,452
I'm thinking it was all working when the cable guy left, and gatekeeper is rearranging.
Is that correct or not gatekeeper?
 

Gatekeeper

Thread Starter
Joined
Jun 2, 2001
Messages
30
No Del i didn't mess with it and theres a reason the cable guy didn't hook my tv up but we don't need to go there and i think i had a bad end on my cable or cable was broke someplace cause i hooked up another cable with a 5-1000 splitter and it works fine
 

Del

Joined
Aug 31, 2001
Messages
3,452
Well when I had cable, they made sure the internet worked but that was it, I know he ran a new coax to the modem.
But that's water under the bridge, as long as you're online and surfing, what the heck.
Glad you got it fixed..
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top