1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Call of duty error!!!! Help...

Discussion in 'Games' started by teopsarodoufekas, Jan 26, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. teopsarodoufekas

    teopsarodoufekas Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    2
    i have a desktop IBM, it is old around 2002 and there is Intel(R) Pentium(R) 4 CPU 2.80 GHz 1 GB RAM, Intel (R) 82865G Graphics Controller and DirectX 9.0c..... i have already installed call of duty but when i run it it says:
    COD 1.0 build win-x86 Oct 5 2003
    ----- FS_Startup -----
    Current language: english
    Current search path:
    C:\call of duty 1\The Call of Duty/main

    File Handles:
    ----------------------
    0 files in pk3 files
    ERROR: No languages available because no localized assets were found
    execing default.cfg
    couldn't exec language.cfg
    couldn't exec config.cfg
    couldn't exec autoexec.cfg
    ========= autoconfigure
    configure.csv: using configuration 2000 cpu MHz 512 sys MB 64 vid MB
    execing configure.cfg
    fs_basepath is write protected.
    fs_homepath is write protected.
    ERROR: No languages available because no localized assets were found
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    ...detecting CPU, found Intel Pentium III
    Measured CPU speed is 2.79 GHz
    System memory is 1015 MB (capped at 1 GB)
    Video card memory is 64 MB
    Streaming SIMD Extensions (SSE) supported

    ----- Client Initialization -----
    ----- Initializing Renderer ----
    -------------------------------
    ----- Client Initialization Complete -----
    ----- R_Init -----
    Initializing OpenGL subsystem
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 4: 800 600 FS
    ...using colorbits of 32
    ...calling CDS: ok
    ...registered window class
    ...created [email protected],0 (800x600)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (4)
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    Forcing 640x480 resolution to allow OpenGL to run in fullscreen
    ...initializing QGL
    ...calling LoadLibrary( 'C:\WINDOWS\system32\opengl32.dll' ): succeeded
    ...setting mode 3: 640 480 FS
    ...using colorbits of 32
    ...calling CDS: ok
    ...created [email protected],0 (640x480)
    Initializing OpenGL driver
    ...getting DC: succeeded
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 8 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...GLW_ChoosePFD( 32, 24, 0 )
    ...35 PFDs found
    ...GLW_ChoosePFD failed
    ...failed to find an appropriate PIXELFORMAT
    ...restoring display settings
    ...WARNING: could not set the given mode (3)
    ...shutting down QGL
    ...unloading OpenGL DLL
    ----- CL_Shutdown -----
    RE_Shutdown( 1 )
    -----------------------
    Hunk_Clear: reset the hunk ok
    Could not load OpenGL. Make sure that you have the latest drivers for your video card from the manufacturer's web site.

    can you please help me??? can i fix this problem or my pc cannot run it whatever i do?????? thanks....
     
  2. ajkane

    ajkane

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    829
    Just re-install the game. There are some files missing.
     
  3. ajkane

    ajkane

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    829
    Wait! Your graphics card can't even run this game! It doesn't support the version of OpenGL it requires. Sorry, remember to always test your compatibility with games before hand when running on an older computer.
     
  4. teopsarodoufekas

    teopsarodoufekas Thread Starter

    Joined:
    Jan 26, 2013
    Messages:
    2
    how can i test my compatibility with games????
     
  5. ajkane

    ajkane

    Joined:
    Dec 7, 2011
    Messages:
    829
    Go to this website. It will scan your computer and tell you if your computer meets the minimum and recommended requirement of a game.
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Call duty error
  1. Penguin100
    Replies:
    0
    Views:
    508
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1086962

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice