1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Camera doesn't show up as drive letter

Discussion in 'Digital Photography & Imaging' started by dalani, Aug 22, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. dalani

    dalani Thread Starter

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    73
    How do I get a digital camera (CANON Powershot series) to show up as a drive letter when plugged in the usb port on an WinXP box???
     
  2. Noyb

    Noyb Trusted Advisor

    Joined:
    May 25, 2005
    Messages:
    20,852
    Does the Camera have an options setting that allows it to operate as a drive ?
     
  3. slipe

    slipe

    Joined:
    Jun 27, 2000
    Messages:
    6,832
    If the camera is plugged in and turned on XP should load the camera. After it does the camera will show as a drive letter if it is capable.

    Some very old models will not show up as a drive but must be downloaded through software. If you tell us which model you have someone with the same camera might be able to tell you whether it shows as a drive.
     
  4. Kasimir

    Kasimir

    Joined:
    Jul 25, 2005
    Messages:
    43
    The camera will show as a Drive letter only if the Canon drivers are loaded.If not it will use the XP PTP ones and show in "Scanners and Cameras".
    Open the Device Manager,right click on your camera and select "Update Drivers".Select "Install from a list or specific loction".Click Next."Select Don't search,I will choose the driver to install".Next.
    Select the Canon drivers from the list.If they are not there,(re)install them.
     
  5. md2lgyk

    md2lgyk

    Joined:
    Jul 3, 2003
    Messages:
    1,068
    My camera (HP Photosmart) won't show as a drive unless I set it to do so.
     
  6. dalani

    dalani Thread Starter

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    73
    The camera is a cAnon PowerShotA5 and drivers are by Microsoft not Canon.
     
  7. dalani

    dalani Thread Starter

    Joined:
    Jan 6, 2005
    Messages:
    73
    Am I to understand I must download drivers from Canon????????
     
  8. kath100

    kath100

    Joined:
    Aug 20, 2003
    Messages:
    1,062
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/392583

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice