1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Can connect wireless, not wired

Discussion in 'Networking' started by letmedanz, Mar 10, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Hi guys,

    Been reading the forums here, found some related issues, but not able to hit the nail.
    Hope someone can help me out!

    Here goes:
    I have 1 PC, 1 Vaio laptop, 1 PS3 in the room.
    Netgear wireless router has been giving me good access to all of them & the internet.

    Till recently, the laptop was not being used, so was not connected.
    My partner decided to use it, thats when this problem started.

    The PC had a wired connection, the PS3 wireless.
    There were no problems in connecting to the net through either devices, or for streaming movies onto the ps3 using media servers on the PC.

    I recently decided to connect this laptop as well & then things went wrong.
    The laptop & the PS3 which are wireless connect easily to the network & can browse the net.

    However, on the PC there is no joy.
    Sometimes when i reset the router & restart the PC, i can connect and use the net with no issues.
    But this is temporary.
    i have not been able to pinpoint how long this lasts or when it connects & disconnects. i believe there are no regular intervals, just random.

    I am even unable to recognize the media servers on my PC via the PS3, though at the same time i can view media servers on the laptop. Basically the computer is dead to the network, can not connect to the internet or be visible to other devices in the network.

    i would also like to add that when we decided to use the laptop, to make things easier i installed teamviewer to remotely access the PC through the laptop... blame it on my laziness. Not sure if this could be the reason for the problem as i installed teamviewer almost immediately after connecting the laptop.

    I really have almost zero knowledge in networking , so please be easy on me :)
     
  2. pedroguy

    pedroguy

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    6,523
    Welcome to TSG:
    Let's see this from the pc when not working
    Start, Run, CMD, OK to open a command prompt:
    (For Vista or 7 type CMD in the Search box after Start)



    In the command prompt window that opens, type the following command:

    Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

    IPCONFIG /ALL

    Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter to copy the contents to the clipboard.
    Paste the results in a message here.

    If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.

    And did you uninstall or disable teamviewer just to eliminate it as a potential culprit ?
     
  3. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Thank you Pedroguy for your prompt response.
    I was at work earlier & had to get home before being able to provide the details.
    Here they are:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Dan>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Dan-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-4B-06-9C-92
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f59a:a58c:7de:f8f2%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.3(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Friday, March 11, 2011 8:00:10 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Saturday, March 12, 2011 8:00:10 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    10.0.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234882123
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-4E-48-AD-00-04-4B-06-9C-92

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{C4808D15-11A5-4A1C-BA87-60EA674C2424}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\Dan>

    Let me know if this helps & any more info i can provide.

    Thanks again
     
  4. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,556
    Try the following repairs. If you still get that "Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0" then reset the router to factory default settings and reconfigure it.

    (From a JohnWill post)

    TCP/IP stack repair options for use with Vista or 7.

    Start - All Programs - Accessories and right click on Command Prompt, select "Run as Administrator" to open a command prompt.

    Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

    Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv4 reset reset.log

    Reset IPv6 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv6 reset reset.log

    Reboot the machine.
     
  5. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Hi Guys... Sorry for the late response, was out of town for the weekend.

    Well, there is an update.

    I decided to try pedroguy's suggestion first to uninstall teamviewer & voila! the system is back to normal.
    I have used the internet for varying time durations and there has been no problem at all.

    So iguess that was causing the error.

    Is there any way to know if this is an existent problem with the program itself or a one off?
    How do i know this was infact the problem & will not occur again? should i b ecopy pasting the cmd->ipconfig details to confirm.

    Thanks a bunch
     
  6. pedroguy

    pedroguy

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    6,523
    If you re-install the program:
    And you have the problem again,then you will know for sure.
    If you install the program and you do not have the problem.2 possibilities.
    It was not the program,or re-installing the program fixed some corruption or program problem.
    I would like to see another ipconfig /all just to compare it to the first ipconfig /all
     
  7. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Yes, i will post another snapshot of the ipconfig /all as it now.
    And probably another one after i re-install, so it should you what you are looking for!
    Please bear with me as i will be able to do this this evening, once am back home

    Thanks!
     
  8. pedroguy

    pedroguy

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    6,523
    No problem
     
  9. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Oh well.. Back home now... Just to see that the net is NOT working on the PC, but IS on the laptop.
    I don't quite understand what the problem is cos the last 2 days there did not seem to be a problem...

    Here is the ipconfig /all after the uninstall of teamviewer.
    Not sure if anything is changed.. Let me know :(

    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Dan>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Dan-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-4B-06-9C-92
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f59a:a58c:7de:f8f2%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.2(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, March 15, 2011 7:11:52 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, March 16, 2011 7:13:32 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0
    10.0.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234882123
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-4E-48-AD-00-04-4B-06-9C-92

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{C4808D15-11A5-4A1C-BA87-60EA674C2424}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    C:\Users\Dan>
     
  10. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Terrynet -

    I have just executed the commands provided by you in cmd..
    Here is the screenshot just in case.. Rebooting the PC now..

    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Windows\system32>netsh winsock reset catalog

    Sucessfully reset the Winsock Catalog.
    You must restart the computer in order to complete the reset.


    C:\Windows\system32>netsh int ipv4 reset reset.log
    Reseting Global, OK!
    Reseting Interface, OK!
    Reseting Unicast Address, OK!
    Restart the computer to complete this action.


    C:\Windows\system32>netsh int ipv6 reset reset.log
    There's no user specified settings to be reset.


    C:\Windows\system32>
     
  11. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Terrynet-

    Just as soon as i have restarted i am able to connect.
    Does this solve the issue? The ipconfig /all screenshot is below:

    Microsoft Windows [Version 6.1.7600]
    Copyright (c) 2009 Microsoft Corporation. All rights reserved.

    C:\Users\Dan>ipconfig /all

    Windows IP Configuration

    Host Name . . . . . . . . . . . . : Pramodh-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

    Ethernet adapter Local Area Connection:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : NVIDIA nForce Networking Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-04-4B-06-9C-92
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::f59a:a58c:7de:f8f2%11(Preferred)
    IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 10.0.0.2(Preferred)
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : Tuesday, March 15, 2011 7:26:25 AM
    Lease Expires . . . . . . . . . . : Wednesday, March 16, 2011 7:26:25 AM
    Default Gateway . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    DHCPv6 IAID . . . . . . . . . . . : 234882123
    DHCPv6 Client DUID. . . . . . . . : 00-01-00-01-14-4E-48-AD-00-04-4B-06-9C-92

    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 10.0.0.1
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

    Tunnel adapter isatap.{C4808D15-11A5-4A1C-BA87-60EA674C2424}:

    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

    Tunnel adapter Local Area Connection* 11:

    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IPv6 Address. . . . . . . . . . . : 2001:0:4137:9e76:c23:2156:8413:2a62(Prefe
    rred)
    Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c23:2156:8413:2a62%12(Preferred)
    Default Gateway . . . . . . . . . : ::
    NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Disabled

    C:\Users\Dan>

    i guess the default gateway no longer shows 0.0.0.0
    Assuming that is what we were intending to do?
     
  12. pedroguy

    pedroguy

    Joined:
    Jan 28, 2001
    Messages:
    6,523
    My opinion.That looks better.
    If you are on the internet,that is the ultimate test.And can stay connected.
     
  13. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    Yeah guess so. However, the last time (after i uninstalled Teamviewer), the net worked perfectly well for 2 days.
    But eventually died... i hope this is the case now.

    I would however like to know, what caused this problem (assuming for a moment it had nothing to do with teamviewer).
    Is there anything i should do to ensure it doesn't repeat?

    Thanks for all your help so far!
     
  14. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,556
    I strongly doubt the "Default Gateway . . . . . . . . . : 0.0.0.0" was caused by Teamviewer (but stranger things have happened). I suspect it was a corrupted stack (hence the repairs worked) or it is an intermittently defective router.
     
  15. letmedanz

    letmedanz Thread Starter

    Joined:
    Mar 10, 2011
    Messages:
    61
    I noticed the problem after installation of teamviewer.
    I had chosen installation of VPN during first of teamviewer.
    There was a new addition to the network devices in device manager which stated VPN (or something of that sort).

    Now since teamviewer has been uninstalled, it has been removed from the list.

    I maybe wrong, but i feel the problem was caused by this aspect of the program & not teamviewer on its own completely.

    There doesn't seem to be any problem now. However i am going to try re-installing teamviewer again & see if the problem arises.

    Thanks for your solution TerryNet
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/985214