can get on net

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

redgerton

Thread Starter
Joined
Jul 7, 2006
Messages
2
I have 3 pcx connected to adelphia cable moden and then to a linksys router. When I connect to the router ports only one or two "see" the internet. The rest indicate they should be on the net but are not. It says. You are connected to the network but not to the internet. The pcs all show good connections, I can access the router set up via 192.168.1.1 from each pc but only one or two are on the net. The other one or two show connection but in fact are not on the net. The routhrr shows internet connection and connection to the pcs on the status locations. Any ideas???
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,425
On one of the machines that is connected to the Internet, please do this:

For 98 or ME, Start, Run, COMMAND to open a DOS window:
--- or ---
For 2K or XP, Start, Run, CMD to open a DOS window:

Type the following command:

IPCONFIG /ALL

Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
Paste the results in a message here.
 

redgerton

Thread Starter
Joined
Jul 7, 2006
Messages
2
Microsoft Windows XP [Version 5.1.2600]
(C) Copyright 1985-2001 Microsoft Corp.

C:\Documents and Settings\peggy>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : peg
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-E0-4C-F1-1E-C5
Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.104
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
Lease Obtained. . . . . . . . . . : Thursday, July 06, 2006 11:09:38 PM
Lease Expires . . . . . . . . . . : Thursday, July 13, 2006 9:48:38 PM

C:\Documents and Settings\peggy>
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,442
can you do the same for one of the PC's that cannot get on the internet

also on one of the PC's that cannot access the internet can you

try ping the name and then the IP see below

start
run
cmd or command - see johnwills post

C:\Documents and Settings\wayne>ping {the default gateway ipaddress you got above }


C:\Documents and Settings\wayne>ping google.com
Pinging google.com [64.233.187.99] with 32 bytes of data:

Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=120ms TTL=243
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=107ms TTL=243
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=102ms TTL=243
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=101ms TTL=243

Ping statistics for 64.233.187.99:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 101ms, Maximum = 120ms, Average = 107ms

C:\Documents and Settings\wayne>ping 64.233.187.991
Ping request could not find host 64.233.187.991. Please check the name and try a
gain.
C:\Documents and Settings\wayne>ping 64.233.187.99
Pinging 64.233.187.99 with 32 bytes of data:

Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=116ms TTL=243
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=113ms TTL=243
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=113ms TTL=243
Reply from 64.233.187.99: bytes=32 time=111ms TTL=243

Ping statistics for 64.233.187.99:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 111ms, Maximum = 116ms, Average = 113ms

C:\Documents and Settings\wayne>
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top