1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

canno get online from laptop

Discussion in 'Networking' started by lightkises11, Jan 13, 2011.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Cannot seem to get online from my laptpo? Started off I could not get on from Wifi...said I had no Newworks, I was plugging in from an ethernet cord & I am no longer able to connect that way? Need some help? Please!
     
  2. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,252
    First Name:
    Wayne
    whats the make and model of your router

    can we see an ipconfig /all & Xirrus

    ------------------------------------------------------------------------
    {ipconfig /all}
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here
    We would like to see the results from ipconfig /all post back the results here
    -> Start
    -> (XP - enter the following in the RUN box)
    cmd /k ipconfig /all
    -> (Vista or Windows 7 - enter the following in the Search box)
    cmd /k ipconfig /all

    A black box will appear on the screen -
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy

    then reply here and
    control key + V to paste
    ------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------
    {run Xirrus Wi-Fi Inspector} Download and install
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to copy the program across to the faulty PC

    http://www.xirrus.com/library/wifitools.php
    Direct link to the program is here http://www.xirrus.com/library/wifi_download_redirect.php
    Then run and install the program
    if you get an error - You need NET Framework installed for the WiFi Inspector to function.

    Run the program

    post a screen shot of the program running - if there are a lot of networks showing can you click on "networks" top lefthand area - so we can see all the network information, and also post which network "Adapter Name" (1st column) is yours on the list

    To post a screen shot of the active window, hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
    To upload it to the forum, open the full reply window and use the Manage Attachments button to upload it here.
    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Windows IP Configuration
    Host Name . . . . . . . . . . . . : lightkises11-PC
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-6B-3E-A0-6D
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-6B-3E-A0-6C
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Ethernet adapter Local Area Connection:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-EC-FF-4D-60
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter isatap.{2090E11F-9CDE-4D2C-AEB2-BF01BA79D19A}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter isatap.{2189788D-A459-4378-8764-1F306F9AAD51}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    Tunnel adapter isatap.{751C666E-25BB-418C-B02E-380508AC37E0}:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Connection-specific DNS Suffix . :
    Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
    DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    C:\Users\lightkises11>
    C:\Users\lightkises11>
     
  4. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Oh wireless router is Linskey Cisco?
     
  5. TerryNet

    TerryNet Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    78,246
    First Name:
    Terry
    Media disconnected on the ethernet often means a defective cable or NIC. Does the ethernet LED light on the PC when you connect the cable? On the router?
     
  6. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    LOL you lost me? But I am guessing it is not any cable because I did try plugging in on a different one in the other room & I cannot connect wireless either.. it will not show my network or any surrounding ones it is as if it was wiped out somehow...the ethernet cable stopped working about 3 weeks later? In my Windows Diagnostics it has a red X saying my wireless capility is turned off but I have my button on top that is orange & will no longer change to blu & the menue to manuall turn it on is no longer available i nthe computer..then there is the "a network cable is not properly plugged in or may be broken with the yellow !. These 2 messages have been here since I lost my wireless & the ethernet cable did work for the 3 weeks?
    My 22 year old did download Utorrent on Thanksgiving & this is where the issues seem to have started?
     
  7. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    I completely bypassed the router & plugged in through the cable ethernet & still nothing? No wireless... no nothing?
     
  8. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,252
    First Name:
    Wayne
    any chance of the xirrus
     
  9. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    dont know what that is?
     
  10. etaf

    etaf Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    65,252
    First Name:
    Wayne
    bottom instruction on my post #2
     
  11. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Oh I see & went to page but am a little com fused on what to download...have a thing to transfer to my laptop but do not see the inspector part to download?
     
  12. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Okay got it in laptop & running...sorry :O) Little slow here
     
  13. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    To get a shot...found the alt key but the print/scan key?
     
  14. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Although I guess that dont matter seeing there is NOTHING on there? UGH
     
  15. lightkises11

    lightkises11 Thread Starter

    Joined:
    Jan 13, 2011
    Messages:
    14
    Thank you for the input & trying :) Have a couple friends that have some knowledge of computers that have tried & failed & everyone is just stumped? My only guess is my it was a virus of some kind, and it got me good. Very depressing. Good luck to you all
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/974503

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice