canno get online from laptop

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

lightkises11

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2011
Messages
14
Cannot seem to get online from my laptpo? Started off I could not get on from Wifi...said I had no Newworks, I was plugging in from an ethernet cord & I am no longer able to connect that way? Need some help? Please!
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,456
Started off I could not get on from Wifi...said I had no Newworks,
whats the make and model of your router

can we see an ipconfig /all & Xirrus

------------------------------------------------------------------------
{ipconfig /all}
If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here
We would like to see the results from ipconfig /all post back the results here
-> Start
-> (XP - enter the following in the RUN box)
cmd /k ipconfig /all
-> (Vista or Windows 7 - enter the following in the Search box)
cmd /k ipconfig /all

A black box will appear on the screen -
rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy

then reply here and
control key + V to paste
------------------------------------------------------------------------

------------------------------------------------------------------------
{run Xirrus Wi-Fi Inspector} Download and install
If you cannot access the internet with this PC, then you will need to copy the program across to the faulty PC

http://www.xirrus.com/library/wifitools.php
Direct link to the program is here http://www.xirrus.com/library/wifi_download_redirect.php
Then run and install the program
if you get an error - You need NET Framework installed for the WiFi Inspector to function.

Run the program

post a screen shot of the program running - if there are a lot of networks showing can you click on "networks" top lefthand area - so we can see all the network information, and also post which network "Adapter Name" (1st column) is yours on the list

To post a screen shot of the active window, hold the Alt key and press the PrtScn key. Open the Windows PAINT application and Paste the screen shot. You can then use PAINT to trim to suit, and save it as a JPG format file.
To upload it to the forum, open the full reply window and use the Manage Attachments button to upload it here.
------------------------------------------------------------------------
 

lightkises11

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2011
Messages
14
Windows IP Configuration
Host Name . . . . . . . . . . . . : lightkises11-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection 2:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft Virtual WiFi Miniport Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-6B-3E-A0-6D
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) WiFi Link 5100 AGN
Physical Address. . . . . . . . . : 00-21-6B-3E-A0-6C
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Ethernet adapter Local Area Connection:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek PCIe FE Family Controller
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-EC-FF-4D-60
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{2090E11F-9CDE-4D2C-AEB2-BF01BA79D19A}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{2189788D-A459-4378-8764-1F306F9AAD51}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter Teredo Tunneling Pseudo-Interface:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Tunnel adapter isatap.{751C666E-25BB-418C-B02E-380508AC37E0}:
Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #3
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
C:\Users\lightkises11>
C:\Users\lightkises11>
 

TerryNet

Terry
Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,946
Media disconnected on the ethernet often means a defective cable or NIC. Does the ethernet LED light on the PC when you connect the cable? On the router?
 

lightkises11

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2011
Messages
14
LOL you lost me? But I am guessing it is not any cable because I did try plugging in on a different one in the other room & I cannot connect wireless either.. it will not show my network or any surrounding ones it is as if it was wiped out somehow...the ethernet cable stopped working about 3 weeks later? In my Windows Diagnostics it has a red X saying my wireless capility is turned off but I have my button on top that is orange & will no longer change to blu & the menue to manuall turn it on is no longer available i nthe computer..then there is the "a network cable is not properly plugged in or may be broken with the yellow !. These 2 messages have been here since I lost my wireless & the ethernet cable did work for the 3 weeks?
My 22 year old did download Utorrent on Thanksgiving & this is where the issues seem to have started?
 

lightkises11

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2011
Messages
14
I completely bypassed the router & plugged in through the cable ethernet & still nothing? No wireless... no nothing?
 

lightkises11

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2011
Messages
14
Oh I see & went to page but am a little com fused on what to download...have a thing to transfer to my laptop but do not see the inspector part to download?
 

lightkises11

Thread Starter
Joined
Jan 13, 2011
Messages
14
Thank you for the input & trying :) Have a couple friends that have some knowledge of computers that have tried & failed & everyone is just stumped? My only guess is my it was a virus of some kind, and it got me good. Very depressing. Good luck to you all
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top