1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Cannot connect to Battle.net

Discussion in 'Games' started by cmwernick3201, Apr 26, 2010.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. cmwernick3201

    cmwernick3201 Thread Starter

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    35
    I'm trying to connect to Battle.net via Starcraft 2 Beta and I've tried the following

    Blizzard tech support had me run a tracer and we determined the at&t server is timing out and not connecting to battle.net

    See below:

    Tracing route to us.logon.battle.net [12.129.206.130]
    over a maximum of 30 hops:
    1 <1 ms <1 ms <1 ms dsldevice [192.168.1.254]
    2 6 ms 6 ms 9 ms adsl-99-40-215-254.dsl.chcgil.sbcglobal.net [99.40.215.254]
    3 6 ms 6 ms * dist1-vlan60.chcgil.sbcglobal.net [99.164.169.2]
    4 6 ms 6 ms 6 ms bb1-g7-0.chcgil.ameritech.net [151.164.242.208]
    5 53 ms 53 ms 53 ms gar5.la2ca.ip.att.net [12.122.129.25]
    6 54 ms * 54 ms 12.122.255.74
    7 53 ms 54 ms 53 ms mdf001c7613r0003-gig-10-1.lax1.attens.net [12.129.193.242]
    8 * * * Request timed out.
    9 * * * Request timed out.
    10 * * * Request timed out.
    11 * * * Request timed out.
    12 * * * Request timed out.


    AT&T tech support tried to have me Force the DNS but that didn't work either.

    Any suggestions to how I can connect to battle.net? Thank you.
     
  2. schang626

    schang626

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    447
    try power cycle the modem/router and do ipconfig/flushdns in the command prompt to clear out old dns cache.. see if it helps...
    do you only have problem with b.net?
     
  3. cmwernick3201

    cmwernick3201 Thread Starter

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    35
    I've power cycled multiple times both my moden and my computer.

    I called AT&T tech support who said that it was hitting Blizzard's servers so the problem was out of their hands.

    Blizzard responded saying the two *'s in lines 3 and 6 are the cause of the problem and means my connection is losing packets/timing out before reaching their server and that I'd have to contact the ISP again. They also claim the server on line 7 is not their server, but AT&T says it's not their server either.

    I'm getting major run around. I'll try flushing the DNS, but what should I do if that doesn't work? What rights do I have as a customer to get AT&T to fix this for me? Should I consider a new ISP or would I still have the same problem?

    And yes, I ONLY have the problem connecting to bnet, everything connection wise works fine.
     
  4. cmwernick3201

    cmwernick3201 Thread Starter

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    35
    I flushed the DNS and that didn't work either.
     
  5. schang626

    schang626

    Joined:
    Mar 2, 2010
    Messages:
    447
    maybe call AT&T again and figure out what's causing the dropping packets ..
    u shouldnt have packets lost in the first place.. i think..
     
  6. cmwernick3201

    cmwernick3201 Thread Starter

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    35
    AT&T was less than helpful on the second call. This was the tier 2 department again, but this woman said they didn't support game applications. I told her it was a problem with the trace and had her run the trace herself to 'us.logon.battle.net'. She did it said her connection was timing out as well at the same point I was. She said it doesn't matter because us.logon.battle.net wasn't a valid website. I asked "how do you know? Our trace times out before we get to it" and she just kept saying she couldn't help me.

    I'm completely lost, I might have to change isp's but what if I do and it's the same thing? There has to be something I can do...
     
  7. cmwernick3201

    cmwernick3201 Thread Starter

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    35
    Bump Please help?
     
  8. cmwernick3201

    cmwernick3201 Thread Starter

    Joined:
    Sep 13, 2007
    Messages:
    35
    Bump....help please?
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/919467

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice