1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

cannot send mail in outlook 2000

Discussion in 'Business Applications' started by monique26, Jan 26, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    Hello, I cannot send from one application using outlook 2000. Till now everything was oke, but after upggrading windows xp to sp2 it does not work any more.
    The error that outlook returns is: The message could not be sent.... Errror number: 0x800ccc79
     
  2. pileyrei

    pileyrei

    Joined:
    Sep 16, 2003
    Messages:
    594
    Hi

    I'm not sure but a quick Google found this:

    http://www.domainscape.co.uk/technical_faq/outlookexpress_errormessages.htm

    See the error code and see what it suggests.

    Pileyrei
     
  3. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    Sorry this does not solve the problem. Everything about connections is OK. the problem must be in this bloody windows or outlook itself. I also tried running regsvr32 inetcomm.dll
    It does not help.
     
  4. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,161
    Hi monique26

    If you have not already been welcomed,

    Welcome to Tech Support Guy Forums!

    I received your pm and am replying here.
    ________________________________________________________________


    I have Microsoft Outlook 97 so your settings, steps, may be different from mine.

    Try recreating your Internet E-mail account
    In MS Outlook
    Tools > Services > select Internet E-Mail account
    If needed click on Properties first and copy all the information to paper.
    Remove the Internet E-Mail account
    and Add a new Internet E-Mail account

    When filling in your new account information, Clear any email addresses that may automatically appear in the email address window.
    Type your email address in, do not copy and paste from the old information if you retained it.
    Type in your email address like so:
    [email protected] leave out the <[email protected]>

    Then send yourself a test email to see if your SMTP server will authenticate your address.

    Let us know what happens.
     
  5. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    Yes, this works, but this is no problem. Problem is, That application Maximizer sends such a form of mails to outook or outlook express: xxx xxx <[email protected]> And this returns error. But If I write by myself xxx xxx <[email protected]> in OE 6.0 or Outlook 2000, it goes trough. This is the real problem. And I do not know why this is happening. It worked in the past.
     
  6. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,161
    What is Application Maximizer?
     
  7. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    Maximizer is a crm program that we used in our company. (www.maximizer.com)
    it does not have its own mail sender, so it uses outlook or outlook express. It is completely compatible with win xp and we did not have any problems in the past. But a few week ago I upgradet my win xp to win xp sp2. I suspect AV mcafee 4.5 that we use, but i do not understand why on all machines everything is ok, only on my and another one (also win xp sp2) doesnt work.
     
  8. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,161
    Is McAfee set to scan all email messages?

    If so, have you tried disabling the email scanner in McAfee?
     
  9. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    But is it safe to stop scannig emails?
     
  10. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,161
    Yes, you are still protected, email scanning does not offer additional protection. It could also corrupt your message store for Outlook Express.

    As long as your Anti-virus scanner is kept updated, your anti-virus scanner should notify you if you click on an email message that contains a virus.
     
  11. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    So I just turn off e-mail scanning to see if it works or to turn off scanning files where locally mails are stored? - ann why on other machines everything work? and why OE recognises the address syntax if typewritted, an not if send by maximizer althouhg it is COMPLETELY the same?
     
  12. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,161
    Disable the email scanning only.

    The scheduled scan McAfee does should scan those files.

    Since I do not have access to those machines, I cannot answer that.
     
  13. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    Well thank you thank you. desabling e-mail scan almost completely solved my problem. But I do not know, why some e-mail adresses still make troubles. and when I transcribe from ccc ccc <[email protected]> form to [email protected] they all work. some of them work also in form ccc ccc <[email protected]> Is not this very strange?
     
  14. EAFiedler

    EAFiedler Moderator

    Joined:
    Apr 25, 2000
    Messages:
    14,161
    Found the following at Maximizer's website.

    Maximizer > Support > Knowledge Base Search

    http://support.maximizer.com/script...29ydD0mcF9yb3dfY250PTExMjEmcF9wYWdlPTE*&p_li=

    Just click on Knowledge Base Search on the left of that webpage to see more information on conflicts/errors between Maximizer and other software.
    I have also included it here: Knowledge Base Search

    You may need to reenter the problem addresses.
    Delete the email address within the account and REKEY (not copy and paste) them, Maximizer may have picked up the extra <[email protected]> and is not able to resolve it.

    Was SP2 installed after Maximizer was installed?
     
  15. monique26

    monique26 Thread Starter

    Joined:
    Jan 18, 2005
    Messages:
    27
    Yes sp2 was installed after. And before it, everything was OK.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/323546

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice