1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

can't connect to Belkin router

Discussion in 'Networking' started by josephusofka, Jan 18, 2012.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. josephusofka

    josephusofka Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    14
    O.K. i have tried a ton of things to no avail. including looking for answers everytwhere.
    My emachines tower with Windows XP worked jsut fine for 2 years wirelessly with a blekin G wireless adapter and a Belkin router. then I ran anti virus AVG to be exact, and now it wont connect to the router. neither wirelessly or through a LAN line. either through Windows wireless connection or the Belkin software. the Belkin software can't even find ANY networks in the area. Windows finds them and says it is connected but wont connect to anything. i get can not connect error on webpage. i have gotten rid of the connection and manulayy reconnected and reset router and modem and everything. the Belkin software (which i have used for years) wont even allow me to change any sttings. furthermore, its router test is coming back failed on every subject.
    here's the kicker. my brothers laptop (which i am using now) is just fine and connects and gets internet and everything. so i have ruled out the router and modem. also, after running anti virus, i can not do a system restore will not let me., i have taken off the drivers and software 10 times by now (no exageration) and reinstalled. both from CD and from site drivers. can someone please lead me to the next astep. my though is that mayeb the antivirus changed an internet settign somewhere that is messing things up. but i checked and i believe all si good but my knowledge on networks is not the best so there may be something im missing. i even entered the correct network key in windows and it sends and receives only 2 packets. so hardware seems to be fine. plus LAN line also gives same results. Belkin software doesnt even show any networks in area. but while booting, the wireless adapter goes nuts trying to connect to something. thanks for any help. i will check back later wen i borrow my brothers computer again for answers.
     
  2. etaf

    etaf Wayne Moderator

    Joined:
    Oct 2, 2003
    Messages:
    55,977
    use the avg removal tool

    AVG Removal Tools
    http://www.avg.com/gb-en/utilities

    once removed , reset tcp/ip
    ------------------------------------------------------------------------

    TCP/IP stack repair options for use with Windows XP with SP2/SP3

    Start, Run, CMD to open a command prompt:

    In the command prompt window that opens, type type the following commands:

    Note: Type only the text in bold for the following commands.

    Reset TCP/IP stack to installation defaults, type: netsh int ip reset reset.log
    and press enter

    Reset WINSOCK entries to installation defaults, type: netsh winsock reset catalog
    and press enter

    Reboot the machine.

    Please note and post back - if you receive the message
    Access is Denied

    Post back the results here
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste
    ------------------------------------------------------------------------

    if that still does not work - then check
    ------------------------------------------------------------------------

    Remove any proxy settings
    Check your browser's settings, remove or uncheck any proxy settings if found
    http://www.library.kent.edu/page/14299
    http://www.ehow.com/how_5512742_remove-proxy-server.html

    ------------------------------------------------------------------------

    If still an issue - post back an ipconfig /all and all three ping tests


    ------------------------------------------------------------------------
    ipconfig /all
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here

    We would like to see the results from ipconfig /all post back the results in a reply here

    Hold the Windows key and press R, then type CMD then press Enter to open a command prompt box (A new dialogue box - black with white font, will appear on screen ):

    In the command prompt window that opens, type the following command:

    Note that there is a space before the /ALL, but there is NOT a space after the / in the following command.

    ipconfig /all > network.txt & network.txt

    It will export the results to notepad and then automatically open notepad.

    Now all you need to do is copy and paste those results to a reply here
    to do that:
    From the notepad menu - choose Edit - Select all
    all the text will be highlighted
    Next
    From the notepad menu - choose Edit - Copy
    Now go back to the forum - reply and then right click in the reply box and paste
    ------------------------------------------------------------------------

    ------------------------------------------------------------------------
    Ping Tests
    If you cannot access the internet with this PC, then you will need to paste the results into something like notepad and then copy onto a machine that can access the internet and post results here
    Save the file to a USB flash drive or other removable media. Plug it into the working computer with internet access and copy the file and paste here.

    Start> Run {search bar in Vista/W7}> CMD to open a DOS window and type:

    Type the following command
    Ping {plus the number thats shown against the default gateway shown in above ipconfig /all}
    Post back the results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    Type the following command
    Ping google.com
    Post back the results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    Type the following command
    Ping 209.183.226.152
    post back results
    rightclick in the box
    select all
    enter
    control key + C key - to copy
    then reply here and
    control key + V to paste

    ------------------------------------------------------------------------
     
  3. josephusofka

    josephusofka Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    14
    Sorry it took so long to contact back. have to borrow machines to get on. here is the info you requested.

    IP Config results:


    Windows IP Configuration

    An internal error occurred: The request is not supported.

    Please contact Microsoft Product Support Services for further help.

    Additional information: Unable to query host name.

    Ping tests:
    could not perform first ping being that i didnt get any IP config results.

    google ping

    Ping request could not findhost google.com. Please check the name and try again.

    209.183.226.152 ping

    Unable to contact IP driver, error code 2,

    thank you again for any help on this subject.
     
  4. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,592
    You did uninstall AVG and run the Remover, right?

    Try SFC /SCANNOW.

    Then try the stack repair options and ipconfig /all again.
     
  5. josephusofka

    josephusofka Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    14
    yes. i made sure AVG was gone. i got rid of it as soon as i had a problem weeks ago and verified it was gone. Both Removed and uninstalled. Ran SFC /SCANNOW. It ran but got no report or errors.
     
  6. josephusofka

    josephusofka Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    14
    still same result.
     
  7. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,592
    Does the Belkin wireless adapter still show as OK in Device Manager under Network Adapters?

    Uninstall it--uninstall any Belkin software and then make sure the adapter is gone from Device Manager (uninstall it if necessary). Then remove the physical adapter and reboot and install the adapter fresh (as if just purchased).
     
  8. josephusofka

    josephusofka Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    14
    done. same result.
     
  9. TerryNet

    TerryNet Terry Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    69,592
    I don't know what else to try short of a Windows install or Repair Install.
     
  10. josephusofka

    josephusofka Thread Starter

    Joined:
    Dec 27, 2004
    Messages:
    14
    o.k. thank you very much for your efforts. I am just as stumped as you are. I don't feel so dumb now. lol i guess all that's left is getting ym personal stuff off the machine, reformat and reinstall Windows and go from there. i thank everyone for their help. It needs a good cleaning anyways.
     
  11. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1036950