Can't connect XP Pro to Domain (on Server 2003) Please Save Me!

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

PanamaKevin

Thread Starter
Joined
Jan 2, 2008
Messages
79
I am trying to add one of my XP Pro PC's to my new domain... Only not successfully... heres the scenario...
On the XP Pro PC I right clicked my computer, clicked properties, then the Computer Name tab. From here i click the Change computer name button and selected the Domain radio button. I then entered the name of our domain (minus the .xxx) and clicked OK. I then get this message:
The following error occurred attempting to join the domain "Moore":
the specified server cannot perform the requested operation.

If anyone can help, i'd appreciate your input!!!
 

PanamaKevin

Thread Starter
Joined
Jan 2, 2008
Messages
79
I went to the page you suggested and tried connecting to my network using both methods (Network ID Wizard and via changing computer name) and both gave me the same answer...

Your computer could not be joined to the domain because the following error has occured:

Multiple connections to a server or shared resource by the same user, using more than one user name, are not allowed. Disconnect all previous connections to the server or shared resource and try again.

just to let it be known... i also created the Domain, it seemed really easy because i didn't run into any errors, but is it possible that i fudged something during the installation of Active Directory? We are also running a mapped drive from this PC that I want to connect to the server as well as many shortcuts to other places on the network... I disconnected the mapped drive but still got the same error...
 
Joined
Sep 21, 2003
Messages
2,243
do this Disconnect all network shares with this command net use /delete * then re try to join the domain
 

PanamaKevin

Thread Starter
Joined
Jan 2, 2008
Messages
79
I used the net use /delete * command, now i get the error message :

The following error occured attempting to join the domain "MOORE":

The specified server cannot perform the requested operation.

Does this mean that settings on my server are not correct?
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top