Can't get online

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
Here's my question: I have wireless connection to both my computers in my home. Our neighbor, who helps us out quite a bit, has a laptop. As a favor, he uses our signal, which is otherwise encrypted. I live in Fl. He went to Mich for the summer, taking his laptop with him. After some difficulty, he finally got a signal & was able to connect. (He doesn't know how that occurred). Now that he's back, his computer shows he's receiving my signal, but he's not able to connect to the internet. What could this be and how can we correct it? Could it be a changed IP address?
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,456
make sure the firewall is not blocking

you are breaking your ISP rules by allowing your neighbour to use your internet by the way
 
Joined
Oct 7, 2008
Messages
3
Release and renew IP address. Also, make sure he has your encryption access code. Without the code, he can still see the router but, he would not be able to access the internet. Also, if you are using a WPA encryption and his system doesn't support it, he will not be able to access even with the code. I know he had access before but, just items to check in case you or he had made chnages. I would be it was him as he was connecting to another wireless setup in Michigan. He may just need to setup the connection with your router encryption code again.

Mark
 

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
How does he release and renew the IP address? I haven't changed anything and he has the password to get on but he can't even get that to come up.
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,456
start
run
cmd
ipconfig /release
ipconfig /renew
 

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
Thanks for your quick response. I'll let you know how he makes out.
 

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
ok, i have his laptop here in my house. it shows my network...all the bars are showing but it continues to say Not Connected. When I tried to release/renew the IP address, it says it can't because the media is disconnected. I'm still at a loss. It was set to connect automatically, so I changed that to manual but still no luck. Where do I go to get back into where he'd put the password in?
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,456
, it says it can't because the media is disconnected
goto device manager and see if the network adapter for wireless is still there

Make sure the wireless is enabled
Make sure the wireless is swiched on - theres a switch on most laptops or Function F key
Post an ipconfig /all here
-------------

Device Manager
start>
control panel>
system>
hardware tab>
device manager button>

network adapters
click on the + sign

post backs whats there

also any ! X or ?
---------------

ipconfig /all

TWO Methods to do that - some people have problems with ONE----

ONE ---------------------------------
start
run
cmd
ipconfig /all

rightclick in the box
select all
enter
control key + C key - to copy
then reply here and
control key + V to paste

TWO -----------------------------------------------

Start, Run, CMD to open a DOS window and type:

IPCONFIG /ALL >C:\RESULT.TXT

Open C:\RESULT.TXT with Notepad and copy/paste the entire results here.
 

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
Ok, first of all, all is well in Device Manager. No x's It shows the Ethernet Realtek as well as the Wireless G adapter.

Using ONE in your previous instruction, here's what eventually came up:

Host: (with his name)
Primary DNS suffix
Node Type Hybrid
IP routing established No
Wins Proxy enabled No

Ethernet adapter Wireless Connection 2
Wireless G adapter
 

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
Oops, hit the wrong key

Continuing:

Physical address 00-0F-66-CF-PD-B6
Dhap enabled yes
auto config yes
Auto config IP 169.254.201.34
Subnet Mask 255.255.0.0
Ethernet
Media status media disconnected
Disc Realtek RTL8139/810X family fast ethernet

Ethernet
physical address 00-a0-d1-b4-40-71

Now what?
 

etaf

Wayne
Moderator
Joined
Oct 2, 2003
Messages
65,456
169.254

means the Network is assigning an internal IP

It could be a firewall thats blocking the connection - try switching that off

are there any other wireless network in your area at all?

take secruity off your router and see if it can connect
 

Dobo

Thread Starter
Joined
Mar 24, 2006
Messages
37
I've tried all your suggestions....still isn't connecting, so I'm going to advise him to take it to the shop.

But...thanks so much for all your help. I really appreciate it.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top