Can't Ping

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

Lem0njell0

Thread Starter
Joined
May 3, 2001
Messages
68
Hey all,
Here is the deal AMD 500 128 RAM, WinMe, on a network running through a SMC 8 port DSL router, with high speed cable ISP.
I am installing AOL on one of the compters with connection on TCP/IP so we can still get email.
AOL gave me an "can't connect through TCP/IP" error .
So I tried to ping and said "unknown host....".
But I still have connection to the internet and I can recieve email through Outlook and everything else is running fine.

My steps to fix(none worked):
1.removed network and replaced
2.changed ports on router
3.changed NIC cards
4.Thourghput tested the cat5
5.uninstalled AOL COMPLETLY and reinstalled

and still with all that nothing has worked, maybe corrupt Windows but no other errors appear.

Keep in mind that the computer connects to the internet fine just wont connect through TCP/IP on AOL and won't Ping, but will loopback.

Thanks in advance for your help

Rick
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
How are you trying to ping AOHELL? By IP address or by name? THe AOL application will probably not work with a broadband connection. Just go to www.aol.com....who needs all that graphical, GUI candy coated junk anyway.
 

Lem0njell0

Thread Starter
Joined
May 3, 2001
Messages
68
I have tried to Ping both ways and keeps giving me "unknown host...." .
and my clients want all that GUI crap ......
 
Joined
Jun 1, 2001
Messages
481
Does it work on any other computer?
Try uninstalling and reinstalling DUN on the PC and then reinstall AOL.
On the ping, you're trying it from a command prompt, using "ping www.aol.com" or just "ping aol.com" and getting unknown host, right? Look for a "hosts" file (no extension) and see if the entry is there.
If that fails, it almost sounds like your ISP is blocking AOL requests for some reason, none that I can think of to be valid.
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Who is the ISP you are trying to connect to AOL thru? FInd out what their DNS server address is and manually add it to the network configuration.
 

Lem0njell0

Thread Starter
Joined
May 3, 2001
Messages
68
From what I can tell this is "computer specific" , the AOL that was on another computer works through TCP/IP.

I have Pinged every possible way.

"Try uninstalling and reinstalling DUN on the PC and then reinstall AOL.".....I have totally uninstalled AOL, all Networking & DUN. After nwtworking goes in ...i can get on the internet but still can't ping, but can ping from all other computers on the Network.
 
Joined
Jun 29, 1999
Messages
243
Have you tried connecting the AOL box directly to the cable drop?
Maybe a configuration setting problem on your router?
 

Lem0njell0

Thread Starter
Joined
May 3, 2001
Messages
68
The previous computer that was in this area had AOL on it and connected just fine.....its something in the compter....and I have done everything , I think , except Fdisk, format:)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top