Can't run COD black ops 4 with Ryzen 5 2400G Vega 11

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Mouskitos

Thread Starter
Joined
Dec 1, 2018
Messages
9
i can't run Call of Duty Black ops 4 with my Ryzen 5 2400G Vega 11 24G g-skill 3000 hz ram
sometimes i can play one or two game but generally cant go further than the loading
game menu works fine
sometimes black screen with sound
sometimes video tdr faillure bsod
everything is up to date seems thats there's a problem with amd drivers
did clean uninstall safe mode and reinstall still not working
------------------
System Information
------------------
Time of this report: 12/1/2018, 13:39:23
Machine name: DESKTOP-BAUVQ00
Machine Id: {079C8987-194D-42B5-8E5F-F5126A7897BD}
Operating System: Windows 10 Entreprise 64-bit (10.0, Build 16299) (16299.rs3_release_svc.180808-1748)
Language: French (Regional Setting: French)
System Manufacturer: Gigabyte Technology Co., Ltd.
System Model: AB350M-DS3H
BIOS: F20
Processor: AMD Ryzen 5 2400G with Radeon Vega Graphics (8 CPUs), ~3.6GHz
Memory: 24576MB RAM
Available OS Memory: 23500MB RAM
Page File: 3536MB used, 23419MB available
Windows Dir: C:\Windows
DirectX Version: DirectX 12
DX Setup Parameters: Not found
User DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
System DPI Setting: 96 DPI (100 percent)
DWM DPI Scaling: Disabled
Miracast: Available, with HDCP
Microsoft Graphics Hybrid: Not Supported
DxDiag Version: 10.00.16299.0015 64bit Unicode

------------
DxDiag Notes
------------
Display Tab 1: No problems found.
Sound Tab 1: No problems found.
Sound Tab 2: No problems found.
Input Tab: No problems found.

--------------------
DirectX Debug Levels
--------------------
Direct3D: 0/4 (retail)
DirectDraw: 0/4 (retail)
DirectInput: 0/5 (retail)
DirectMusic: 0/5 (retail)
DirectPlay: 0/9 (retail)
DirectSound: 0/5 (retail)
DirectShow: 0/6 (retail)

---------------
Display Devices
---------------
Card name: AMD Radeon(TM) RX Vega 11 Graphics
Manufacturer: Advanced Micro Devices, Inc.
Chip type: AMD Radeon Graphics Processor (0x15DD)
DAC type: Internal DAC(400MHz)
Device Type: Full Device
Device Key: Enum\PCI\VEN_1002&DEV_15DD&SUBSYS_D0001458&REV_C6
Device Status: 0180200A [DN_DRIVER_LOADED|DN_STARTED|DN_DISABLEABLE|DN_NT_ENUMERATOR|DN_NT_DRIVER]
Device Problem Code: No Problem
Driver Problem Code: Unknown
Display Memory: 12759 MB
Dedicated Memory: 1009 MB
Shared Memory: 11750 MB
Current Mode: 1360 x 768 (32 bit) (60Hz)
HDR Support: Not Supported
Display Topology: Internal
Display Color Space: DXGI_COLOR_SPACE_RGB_FULL_G22_NONE_P709
Color Primaries: Red(0.637219,0.333508), Green(0.284680,0.596203), Blue(0.154797,0.083508), White Point(0.313977,0.329602)
Display Luminance: Min Luminance = 0.500000, Max Luminance = 270.000000, MaxFullFrameLuminance = 270.000000
Monitor Name: Generic PnP Monitor
Monitor Model: W1953
Monitor Id: GSM4BA7
Native Mode: 1360 x 768(p) (60.015Hz)
Output Type: DVI
Monitor Advanced Color Capabilities: None
Display Pixel Format: DISPLAYCONFIG_PIXELFORMAT_32BPP
Driver Name: C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\c0334122.inf_amd64_2e9fcce50cc19bdc\B333740\aticfx64.dll,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\c0334122.inf_amd64_2e9fcce50cc19bdc\B333740\aticfx64.dll,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\c0334122.inf_amd64_2e9fcce50cc19bdc\B333740\aticfx64.dll,C:\Windows\System32\DriverStore\FileRepository\c0334122.inf_amd64_2e9fcce50cc19bdc\B333740\amdxc64.dll
Driver File Version: 24.20.13019.1008 (English)
Driver Version: 24.20.13019.1008
DDI Version: 12
Feature Levels: 12_1,12_0,11_1,11_0,10_1,10_0,9_3,9_2,9_1
Driver Model: WDDM 2.3
Graphics Preemption: DMA
Compute Preemption: DMA
Miracast: Not Supported by Graphics driver
Hybrid Graphics GPU: Integrated
Power P-states: Not Supported
Driver Attributes: Final Retail
Driver Date/Size: 2018-09-24 19:00:00, 1953048 bytes
WHQL Logo'd: Yes
WHQL Date Stamp: Unknown
Device Identifier: {D7B71EE2-569D-11CF-1874-DBC27DC2D535}
Vendor ID: 0x1002
Device ID: 0x15DD
SubSys ID: 0xD0001458
Revision ID: 0x00C6
Driver Strong Name: oem14.inf:cb0ae414bd69b088:ati2mtag_RavenAM4DS:24.20.13019.1008:pci\ven_1002&dev_15dd&rev_c6
Rank Of Driver: 00D12000
Video Accel: Unknown
DXVA2 Modes: DXVA2_ModeMPEG2_VLD DXVA2_ModeMPEG2_IDCT DXVA2_ModeH264_VLD_NoFGT DXVA2_ModeHEVC_VLD_Main DXVA2_ModeH264_VLD_Stereo_Progressive_NoFGT DXVA2_ModeH264_VLD_Stereo_NoFGT DXVA2_ModeVC1_VLD DXVA2_ModeMPEG4pt2_VLD_AdvSimple_NoGMC DXVA2_ModeHEVC_VLD_Main10
Deinterlace Caps: n/a
D3D9 Overlay: Not Supported
DXVA-HD: Not Supported
DDraw Status: Enabled
D3D Status: Enabled
AGP Status: Enabled
MPO MaxPlanes: 2
MPO Caps: ROTATION,VERTICAL_FLIP,HORIZONTAL_FLIP,YUV,BILINEAR,STRETCH_YUV,HDR (MPO3)
MPO Stretch: 16.000X - 0.250X
MPO Media Hints: rotation, resizing, colorspace Conversion
MPO Formats: NV12,420_OPAQUE
PanelFitter Caps: ROTATION,VERTICAL_FLIP,HORIZONTAL_FLIP,YUV,BILINEAR,STRETCH_YUV,HDR (MPO3)
PanelFitter Stretch: 16.000X - 0.250X
 
Last edited:

managed

Allan
Moderator
Joined
May 24, 2003
Messages
15,080
What speed is the Ram running at ? (Bios will show that).

What PSU is installed ?
 

managed

Allan
Moderator
Joined
May 24, 2003
Messages
15,080
The ram is listed as 3000MHz in your first post, if that is it's rated speed try setting it at that then play the game and see if it still crashes or not.
 

managed

Allan
Moderator
Joined
May 24, 2003
Messages
15,080
Ok, let's try increasing the ram speed.

In the Bios under M.I.T. click Advanced Memory Settings > Extreme Memory Profile (X.M.S.) Profile 1 > Profile 1 in the small window, then at the top Save and Exit > Save and Exit Setup > Yes

Now play the game after the above and see if it runs any better.
 

Mouskitos

Thread Starter
Joined
Dec 1, 2018
Messages
9
559F9A98-DFD9-4C91-B042-F290B5F6D980.jpeg Got it but it wont let me change any settings

Edit ok got it with +\- set it to 30 but it wont change anything
 

Attachments

Last edited:

managed

Allan
Moderator
Joined
May 24, 2003
Messages
15,080
When you first go into the Bios it should show what speed the ram is running at (move the cursor to the right hand side if you don't see it and it should pop-out) and let me know what it says please.
 

managed

Allan
Moderator
Joined
May 24, 2003
Messages
15,080
That's odd. Try turning XMP off, save and exit Bios, then go back and set XMP to Profile 1 again and save and exit straight away. What speed is the ram at now ?
 

managed

Allan
Moderator
Joined
May 24, 2003
Messages
15,080
What ram do you have ? Please post the full model details.
 

Mouskitos

Thread Starter
Joined
Dec 1, 2018
Messages
9
2x ripjaws 4 8 gb ddr4 3000 hz + 2x ripjaws 4 16gb ddr4 3000hz


  • DDR4 3000 (PC4 24000)
  • Timing 15-16-16-35
  • CAS Latency 15
  • Voltage 1.35V
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top