Cant see shared drive on win7 laptop on wireless network

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

wellyfish

Thread Starter
Joined
Aug 14, 2008
Messages
86
Hi,

Got a win xp pc and a win7 laptop sharing a wireless connection.

I've already have set up a printer on xp box to be shareable win laptop - that seems to work fine.

But, i've set some folders on the XP box to be shareableand i cant 'see' them on the win 7 laptop ... what do i need to do to let the laptop access these folders?

cheers.
 
Joined
Sep 15, 2004
Messages
3,791
Hi,

Got a win xp pc and a win7 laptop sharing a wireless connection.

I've already have set up a printer on xp box to be shareable win laptop - that seems to work fine.

But, i've set some folders on the XP box to be shareableand i cant 'see' them on the win 7 laptop ... what do i need to do to let the laptop access these folders?

cheers.

Can the laptop "see" the XP machine in Network & Sharing Centre>Network - not Homegroup but a little further down the screen? When you shared the Printer, did you run XP's Network Setup Wizard? If you had, that would have set the Firewall accordingly but possibly, doing the printer separately has left the Firewall blocking File Sharing.
 

wellyfish

Thread Starter
Joined
Aug 14, 2008
Messages
86
cant see that the laptop can "see" the xp box.

I didn't run XP's Network Setup Wizard (I don't think!)

Do I need to do something with the firewall on the laptop then?

Cheers.
 
Joined
Sep 15, 2004
Messages
3,791
cant see that the laptop can "see" the xp box.

I didn't run XP's Network Setup Wizard (I don't think!)

Do I need to do something with the firewall on the laptop then?

Cheers.
I think the laptop with W7 is probably OK but the XP system's Firewall might be blocking file sharing.


 

wellyfish

Thread Starter
Joined
Aug 14, 2008
Messages
86
i'm running zone alarm pro on the xp box and I think i've added the ip of the laptop to the trusted zone ... still no good though. Have I missed something?
 
Joined
Sep 15, 2004
Messages
3,791
i'm running zone alarm pro on the xp box and I think i've added the ip of the laptop to the trusted zone ... still no good though. Have I missed something?

I'm not sufficiently familiar with ZA to know the intricacies of its settings. I could suggest turning it off for not much more than 5.8 seconds to experiment. :D

 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top