compaq lte 25 laptop won't power up

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

roddy

Thread Starter
Joined
Dec 12, 2001
Messages
11
I have recently acquired an old compaq lte 25 laptop and as there was no power, I purchased an a/c adapter (£80.00!!)

All that happens now is the amber light on the front of the battery cell lights up for a few hours (indicating charging?) then goes out. Still no power, not even a beep from the speaker!

Have I just wasted £80.00? I believe there to be another battery inside the unit, about 1" in diameter, If I replace this also, could that be the problem?

Does anyone know should the unit power up from the a/c adapter irrespective of battery requirements?

awaiting any reply, thanks, and happy new year!
 

roddy

Thread Starter
Joined
Dec 12, 2001
Messages
11
No! I bought 6 of them at an auction for £20.00. I guess you get what you pay for eh?
 
Joined
Apr 2, 2003
Messages
1
OMG! Finally after all this time google-searching, I found someone else with a similar problem. My LTE/25 will boot up after it's plugged in for an hour or so. after the battery charges for a while, the battery will keep it running for 90 minutes or so. I didn't think that was too bad, the battery must be in decent shape. If I don't have it plugged in constantly, it will always take an hour of being plugged in before it will power-on. It also will not run on A/C alone (with the battery out). Why is that? What is inside the "power converter" box? Is there another battery in there? I have suspected battery problems so I took my spare battery and tore it apart, then ran 12 volts from a regulated pwr supply straight to the battery connectors - it still wouldn't work.

I too have heard about an internal battery (RTC Battery) - is this what the problem is? Somebody has to know.

Roddy, did you fix your problem? Any reply with insight will be appreciated
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top