Compaq Presario 4660 Won't Boot

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

juryverdict

Thread Starter
Joined
Sep 7, 2004
Messages
1
Hello
Dinosaur Compaq Presario 4660 on windows 98.
Won't boot. The power is on, but there's no beep.
The hard drive doesn't seem to spin, but there is power to all the peripherals.

Thoughts on a solution? I took off the cover and couldn't find a bad connection.

Thanks
Shannon
 
Joined
Aug 17, 2003
Messages
17,584
Sounds like its not even reaching POST (Power On Self Test)

To start to boot, the power supply must reach the correct state and issue a Power_OK signal to the motherboard, within a preset time (about 0.7 seconds).

This is detected by the motherboard which resets the CPU and allows the boot process to start.

But, if there is a problem with the CPU or motherboard, the reset will not happen either.

So the problem could still be the PSU, or the CPU, or the motherboard, or 1500 other bits.

There is no easy way to find the problem apart from substitution by replacement at the end of the day. The HDD not spinning up does tend to point to Power Supply Unit first though.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top