Compaq Presario 5304 Upgrades?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.
Joined
Aug 11, 2003
Messages
277
It doesn't really say anything I can find that would offer any information. The system seems very old, so if it is upgradeable, it won't be by much. Have you looked inside the case to see if you have a slot or socket processor?
 
Joined
Nov 7, 2002
Messages
1,278
Yes your machine could be upgraded to a faster k6-2 processor or better yet a k6-3 but I can't say it would do much in terms of speed.
 

Doomsday123

Thread Starter
Joined
Jul 1, 2002
Messages
505
What would be the fastest CPU that I could upgrade to? Right now it is teling me that my computer has 60MB of ram so I am going to order 3 sticks of PC100 128MB SDRAM Dimm Slot sticks so that it will run on 384MB of ram. I am pretty sure this will increase the preformance by some. Thank you for all your info though.
 
Joined
Nov 7, 2002
Messages
1,278
You are guaranteed it will take a k6-2 533mhz BUT...
Check the motherboard and bios date, does the motherboard have voltage settings down to 2.0v or only to 2.2v?
Do you have a 2.3v setting on the board?

If you can find the original k6-3 (not the plus kind) 400mhz or faster it will blow any k6-2 out of the water.

So depending on what you can find the fastest chips for your unit are the k6-2 550mhz (run at 500 or 533 if your board doesn't have 2.3v) or if you can find a k6-3 400 or 450mhz they are the fastest

Cheers
 
Joined
Feb 12, 2003
Messages
3,956
PC133 memory will work in that system it's hard to find PC100 any more. Upgrading the memory will give you a very small boost in performance, only because the hard drive will not have to be accessed as much for virtual memory, however it's not a noticeable boost and the gee wiz factor is short lived. the fastest CPU you can have is AMD K6-2 (or 3) 533, however AMD drop production on the K6 series in 1999 so working K6's are hard to find. and nobodys looking for them slugs anyway.
 
Joined
Nov 7, 2002
Messages
1,278
AMD made k6's of some sort until late 2001. The last k6-3+ units could overclock over 600mhz

I still get k6-2's every once and a while, not bad units just not fast.

Cheers
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top