Solved Computer cleaning

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jllp

Thread Starter
Joined
Apr 15, 2011
Messages
119
I was informed bye one of my financial product companies that my account had been used to try to open a bank account. They suggested that I have my computers and devices professionally cleaned. I would like to do that myself. How do I do that and save everything that is on my computer so that I can then reinstall it? I would like to do this as economically as possible. Thank you so much.
 

flavallee

Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
81,334
First Name
Frank
How exactly did you receive this warning?
Did you call your financial product company to confirm if someone is trying to open a bank account in your name?
It may very well be a scam to try to obtain personal information from you.

---------------------------------------------------------------
 

jllp

Thread Starter
Joined
Apr 15, 2011
Messages
119
My financial adviser first emailed me, then I called him and we spoke. I verified again by calling the company.
 

askey127

Malware Specialist
Joined
Dec 22, 2006
Messages
3,721
Hi jllp,
Usually, this kind of warning and/or infection will require some changes, both in the PC box and in the habits of the user.
If you are amenable to these possibilities, please refer to the following:
https://forums.techguy.org/threads/...before-posting-for-help-in-this-forum.943214/
This tells you to download the Sysinfo program and run it before posting.
That way we can begin the help process. Otherwise we don't have enough information to begin.
Please post the log from the program, and we can start a dialog to get this fixed.

askey127
 

jllp

Thread Starter
Joined
Apr 15, 2011
Messages
119
Okay. Thanks. One other thing. I installed the free upgrade to Windows 10 from Windows 7 when 10 came out. If I do a cleaning, or full system restore (back to the way my laptop was when I purchased it from HP), will I be able to get that free upgrade to 10 again, or would I need to purchase 10 at that point?
 

askey127

Malware Specialist
Joined
Dec 22, 2006
Messages
3,721
If you gp back to Win 7, you cannot get any "Free" offers for W10 again.
However, your machine is registered and activated, so this machine would be OK for a free re-install of W10 if necessary, and it would activate correctly.
Files and instructions to burn install disks for W10 are available online, free. (you would need a blank DVD-R or DVD+R)
https://www.microsoft.com/en-us/software-download/windows10ISO
You do need to know which version you have, i.e. Home or Pro, before you attempt to replace it
 
Last edited:
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top