1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Computer Start Up issue

Discussion in 'Windows XP' started by mystik78, Feb 10, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. mystik78

    mystik78 Thread Starter

    Joined:
    Aug 11, 2002
    Messages:
    40
    When I start up the computer, or restart, when it goes to start windows, it fails and goes to the black screen that says windows could not start, start in safe mode etc, or just start normally. When I select start normally, it starts just fine, except that my volume icon is not showing on the toolbar. I've been having issues with a new DVD drive I installed, a Sony DRU-710A, that I haven't really been able to get help with, so I don't know if that's part of the problem right now. I'm running XP Pro, and it's a HP Pavillion desktop, about 2 years old now. I've got two hard drives, the larger set as the master and the smaller set as the slaves. When I couldn't get the new DVD drive to work (it only works part of the time, see post http://forums.techguy.org/showthread.php?p=2333521#post2333521).

    I also installed my old CD rom drive from a previous system to make sure it wasn't just my computer. Those two drives are set up with the old drive being the master and the new drive being the slave. In BIOS, neither of those two drives show up.

    I don't know if it's a drive problem, a video/audio card non-compatible problem, or what. I've got until the 24th to return the DVD rom drive, but I don't want to do that if it's just b/c something isn't "wired" properly.

    Anyone have any ideas? My next step is to just take the thing to Best Buy and have them handle it, but I'd like to avoid that if possible.

    Thanks,

    Heather
     
  2. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    try a new eide cable
     
  3. mystik78

    mystik78 Thread Starter

    Joined:
    Aug 11, 2002
    Messages:
    40
    Have tried two different cables, no difference. I'll just take the computer somewhere and have it fixed.

    Thanks anyway.
     
  4. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    the eide cable has a red line down one side this goes into the drive alongside the power plug
    if it is correct then recheck the jumpers on both drives
    if they are correct
    check the device manager for any yellow marks alongside your port entries or anywhere else
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Computer Start issue
  1. 8biosdrive
    Replies:
    5
    Views:
    399
  2. Tip1721
    Replies:
    1
    Views:
    323
  3. osephj
    Replies:
    11
    Views:
    505
  4. Harbhajan
    Replies:
    1
    Views:
    252
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/329131

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice