Corel Photo Album 6

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

kiwi_wombat

Graeme
Thread Starter
Joined
Apr 22, 2005
Messages
88
Corel Photo Album 6 came with Paint Shop Pro.

I quite like it as a viewer, so I decided to step up a notch and add some key words to make searching easier.

Assigning the keywords was easy and so was using the keywords to find the images. I closed CPA and then in Windows Explorer, I moved a file to a different folder. I also moved a complete folder.

When I reopened CPA, it couldn't find the moved files and then closed itself

Is this a known bug?
 
Joined
Mar 18, 2002
Messages
8,711
Have you 'catalogued' your pic folders yet? I'm still on version 5 but the programme needs to be told which folders to monitor. Catalogueing the My Pics folder alone and then keeping everything within that folder is the easiest option. When you do your moving/creating/deleting from wiithin the programme it updates itself there and then obviously. When done in explorer in updates next time you open the programme. If you've done something outside of your chosen catalogued folders then it may cause problems.
 

kiwi_wombat

Graeme
Thread Starter
Joined
Apr 22, 2005
Messages
88
I actually set up a test directory to try all this and also had sub directories under it. I tried to do the deleting and moving from with Photo Album and it works well as you say. However if you do it from Windows Explorer, it not only can't find the files, it created a Dr Watson type error report and then crashed the program. It did it several times before it eventually corrected itself

I then downloaded a trial version of Microsoft's program Digital Image and that works much better. No matter how you delete the file it instantly recognises that the file is not there. It also refreshes if the file is moved to a different directory.

I guess I'll have to go with the Microsoft one

Thanks for your input
 

kiwi_wombat

Graeme
Thread Starter
Joined
Apr 22, 2005
Messages
88
I must admit that when I first installed the program I had trouble downloading patch 6.3.3. Then I forgot about it

I'll try again

Thanks again for your help
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top