Solved CPU temps at 100C and running slow

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Suvon102

Thread Starter
Joined
Apr 8, 2019
Messages
2
Hi my I7 6700k temps are at 100c and my computer is running really slow like under 1 ghz speeds. I just reapplied my thermal paste and put back my Corsair H100i cooler.

Need help to know how to put temps back to normal.
 

Oddba11

Jim
Joined
May 12, 2011
Messages
8,117
That temp shouldn't be causing slowness. My cpu under load will run about 145ish.

Have you checked Task Manager to see what is running?
 

crjdriver

Moderator
Joined
Jan 2, 2001
Messages
41,392
Max temp for a 6700k is 64C so yes, it it going to throttle. Here is the intel spec sheet for that processor;
https://ark.intel.com/content/www/u...-6700k-processor-8m-cache-up-to-4-20-ghz.html
Next you post that you have liquid cooling. What is the pump rpm show in the bios? It may simply be that your liquid cooler has failed. Most liquid coolers should be at or around 2500 rpm.
Unless you are overclocking, there really is no need for liquid cooling. I am not a fan of liquid coolers [even though my ryzen system uses liquid cooling]
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top