Crash's Every Couple Minutes?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

pharaun975

Thread Starter
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5
The title says it all. I've defragged, I've done a Disk Cleanup. My spyware program (Ad-Aware SE) ruins my computer each time I use it. (I beleive it somehow wrecks the 'explorer.exe' protocol, because after the first boot up after the scan, exporer.exe does not work). I've tried looking for a good Freeware Registry Cleaner, to see if that may be causing any problems, but I can only find ones that will clean say....20, and then shut down till you buy the whole version. I use ZoneAlarm for a firewall. What will stop these infuriating crashes?! I think it might be a virus, but I don't see any other strange activities besides the crashes. Oh, also, my computer will try physical memory dumps whenever theres a particulary bad flurry of crashes (by flurry I mean I barely get to the Windows loading screen, let alone the password screen).

There are also two types of crashes.
One: The entire screen just goes blank
Two: The screen will again go blank, then my computer will magically restart itself.
Three: A simple freeze of the screen. Any image that is up on the screen stay there untill I hold the power button down.
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
Welcome to TSG....

Let's try to find out if this is an overheating problem please download and run this and post the findings back here.

SpeedFan is a freeware program that monitors voltages, fan speeds and temperatures
http://www.almico.com/speedfan.php
 
Joined
May 15, 2006
Messages
11,849
How about temp1 and temp2?

Can you give soem system spec's on your computer?
 

pharaun975

Thread Starter
Joined
Feb 7, 2007
Messages
5
I'm not seeing and temp1 and temp2 readings anywhere I can see....*looks more intently*...Nope. And how would I go about getting those Sys specs? I remember getting them before but my memory isn't what it was used to be.

EDIT: I now beleive that there may possibly be no sensors to pick up those readings, if that's possible. I have completely (to my knowlage) explored the SpeenFan program and the only readings I get are the HD0 readings...Which have alarmingly gone up to 37C, an increase of four.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Top