1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

CRC errors

Discussion in 'Windows Vista' started by DonutPie, Dec 29, 2009.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    Hello, my first time in this forum. I would like some help because I'm having this very big issue in my computer. Every time whenever I download a file, game, software and even my brand new game called GTA IV and I got it since yesterday, brand new and perfectly clean. No scratches at all! I inserted my GTA IV CD and I started to install the game. All of a sudden, I get this error all the time, "CNT.bik" crc error. I abort and retry, abort and retry but it's no use. Could you please help me out here?

    If you need a picture of it. I'll add it ASAP!
     
  2. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
    Welcome DonutPie
    Do you have WinRar or WinZip installed on your system, I have read that after uninstalling all compression software and rebooting you should now be able to fix this problem,
     
  3. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    Really? How do I completely remove 7zip or WinRAR? Like the registry and stuff from WinRAR and 7zip. I just saw 7-zip on my Programs and Features and it wont let me uninstall it. Could you please help me?
     
  4. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
    1st set a restore point in system restore. http://filext.com/faq/set_system_restore_point.php
    Then go and get Revo uninstaller here.
    http://download.cnet.com/RevoUninstaller/3000-2096_4-10687649.html
    And uninstall 7 Zip with Revo.
    Reboot and attempt to install GTA again.
    Keep trying it may take several attempts to install.
    I don't have any games installed (I have a few friends that do and love 'em), so I hope this works as I have read that this worked for others.
    Good Luck
    Are you using XP Pro or Vista?
     
  5. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    I'm using Windows Vista 64bit Ultimate Edition. You'll see a computer icon near my name for a full specification of my computer.
     
  6. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    For almost two hours now, I keep on repeating the installation but everytime I get a different file error. Like weazel.wz or something like that and then I get liberty_rock.sfx error and then I get CNT.bik error and a whole bunch of different errors! Why is this happening?!?
     
  7. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
  8. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
    If that doesn't work you may have some corrupt files on the cd, and I have read that others have made a copy the cd to the hard drive and installed from there successfully.
    All those errors you are getting suggest that your system may not support this install, so if the SP1 doesn't work - I may be out of ideas.
    Sorry I couldn't help more,
     
  9. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    What's the SP1 for?


    Ahh damnit. I already got SP1 installed. Well, there has to be something wrong with my HDD/Disc Drive/Hard Drive/OS or RAM. Thanks for helping me out a bit though.
     
  10. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
    Do you have Daemon Tools Lite or any image burning apps - I have read that some have been able to install after copying disk to a folder on the hard drive.
    Then opening folder and installing from there.
     
  11. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    Could you please help me out in that? I use PowerISO.
     
  12. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    I did what you told me, I putted all the files in a folder and started to install the game but, same CRC error! Stupid computer.
     
  13. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
    Have you made sure you have all the latest windows updates?
    You can also try and update the latest firmware for your DVD drive?
     
  14. Freemorrison

    Freemorrison

    Joined:
    Nov 29, 2009
    Messages:
    503
  15. DonutPie

    DonutPie Thread Starter

    Joined:
    Dec 29, 2009
    Messages:
    34
    Where do I check my DVD name and where to update the firmware for it? Please help me.
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/889262