1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

d-link 2680 wireless router - can connect but no internet

Discussion in 'Networking' started by jonryan1980, Feb 23, 2013.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. jonryan1980

    jonryan1980 Thread Starter

    Joined:
    Feb 23, 2013
    Messages:
    1
    Been trying to sort out my mother in law's laptop for about 2 hours and need some help.

    Its a Toshiba laptop and she has a d-link 2680 wireless router. The laptop will successfully connect to the internet through an ethernet cable, and will connect to the wireless network fine but when wireless i cannot access the internet. I have an iphone which connects to the wireless network and accesses the web perfectly.

    I have tried everything I can think of and find online to try and talktalk tech support won't help as its a hardware setup issue. Please see the dump of the ipconfig /all below

    Can anyone help!!

    Windows IP Configuration
    Host Name . . . . . . . . . . . . : Barbara-laptop
    Primary Dns Suffix . . . . . . . :
    Node Type . . . . . . . . . . . . : Unknown
    IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
    WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No
    DNS Suffix Search List. . . . . . : dlink.com
    Ethernet adapter Wireless Network Connection:
    Connection-specific DNS Suffix . : dlink.com
    Description . . . . . . . . . . . : Atheros AR5007EG Wireless Network Ad
    apter
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-26-B6-21-16-5F
    Dhcp Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
    Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
    IP Address. . . . . . . . . . . . : 192.168.1.3
    Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
    Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    DNS Servers . . . . . . . . . . . : 192.168.1.1
    Lease Obtained. . . . . . . . . . : 23 February 2013 19:14:51
    Lease Expires . . . . . . . . . . : 24 February 2013 19:14:51
    Ethernet adapter Local Area Connection:
    Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
    Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8102E Family PCI-E Fast E
    thernet NIC
    Physical Address. . . . . . . . . : 00-1E-33-FB-1B-AD
     
  2. ncrdisabled

    ncrdisabled

    Joined:
    Feb 22, 2013
    Messages:
    13
    I have seen this a few times and 1 had a virus that stopped it from working on wireless but would work on Ethernet.
    There are also a few malware that can do it to.
    I suggest down loading the free anti malware removal software and running a full scan.
     
  3. TerryNet

    TerryNet Moderator

    Joined:
    Mar 23, 2005
    Messages:
    77,949
    First Name:
    Terry
    The following was put together mostly by etaf with a little help from me.

    ------------------------------------------------------------------------
    Atheros Wireless Adapter - AR5007EG & AR5007
    Over the last three or so years we have been seeing a lot of problems with the above adapters, mainly concerning WPA and WPA2 encryption and mainly on windows Vista.
    We have seen just a couple of issues on other windows operating system, windows XP and windows 7.

    Windows XP:- A driver update has resolved the issue
    Windows 7 :- No conclusive results for a fix

    The wireless adapter gets an IP configuration, and shows as connected, but communication is non-existent or sporadic.

    Log into the Router and disable the wireless security and see if you are now able to connect to the internet and surf OK.
    Please post back a reply here, and let us know if that works or does not work.
    If you post back the make and exact model of the router - we can advise how to disable the wireless security

    Here are a number of possible solutions

    --- 1) In Device Manager right click on the wireless adapter and "update driver."

    --- 2) Download and install the latest wireless driver from your laptop manufacturer's web site support section,

    If you post a reply here with the Make and EXACT model of your PC, along with the windows version you are running. we will see if we can find a link to the driver and will post a reply with the link here.

    --- 3) On one occasion re-setting the router back to factory default and re-configuring the router settings has resolved the issue

    --- 4) The majority of members, have now used the drivers from the atheros driver site, which has resolved the issue.
    - see below for direct links for windows vista and the link for all Atheros adapters and supported operating systems


    AR5007
    Vista 32 / 64 Bit
    Direct link Drivers for Atheros AR5007 and Windows Vista 32 / 64 bit
    You only need to click on the green download button labelled " Click to Download " and wait, the file will download - you do not need to click on any other buttons to get the download started


    AR5007EG
    Vista 32 / 64 Bit
    Direct link Drivers for Atheros AR5007EG and Windows Vista 32 / 64 bit
    You only need to click on the green download button labelled " Click to Download " and wait, the file will download - you do not need to click on any other buttons to get the download started


    Drivers for the other windows operating system
    http://www.atheros.cz/atheros-wireless-drivers.php
    You need to look down the page for your particular adapter model and then look across the columns to find your windows version.
    Now click on the blue tick mark in the column under your windows version.
    This will open another page for that particular adapter and that windows version.

    Now click on the download button labelled " Click to Download " and wait, the file will download - you do not need to click on any other buttons to get the download started

    Assuming that after all the above the wireless still does not connect to the internet, all I can suggest is to use wireless security of WEP or to get an external USB wireless card.

    Please post a reply here , and keep us informed of the situation and how you finally resolved the issue.
    ------------------------------------------------------------------------
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1090716

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice