1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

defragment won't finish

Discussion in 'Earlier Versions of Windows' started by djbeckett, Jan 19, 2003.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. djbeckett

    djbeckett Thread Starter

    Joined:
    Jan 19, 2003
    Messages:
    8
    I review posts relating to defrag. I deleted applog files, uninstalled unused files, emptied recycle bin and temp. folders. I even tried to run in safe mode (gave a scan?? error + a kernel 32.dll error). The hard drive "grinds" to 1%, and starts over to zero. I let it run all night, with the same results: nothing. Any help greatly appreciated.
     
  2. Yankee Rose

    Yankee Rose

    Joined:
    Jul 14, 1999
    Messages:
    1,861
    Hiya djbeckett - welcome to TSG. :)

    Try changing your screensaver to "none" and hitting CTRL-ALT-DEL and individually closing all running programs <i>except</i> for Systray and Explorer.

    Then try defragging. See if it works that way. Good luck!
     
  3. codexaenir

    codexaenir

    Joined:
    Aug 27, 2002
    Messages:
    297
    and if all else fails... get diskeeper lite (its free)... Find it at... www.diskeeper.com
     
  4. djbeckett

    djbeckett Thread Starter

    Joined:
    Jan 19, 2003
    Messages:
    8
    Sorry, I didn't mention that I did atl/ctrl before the last defrag, with no results. None is the screensaver that I had. Please try again!!!!!!
     
  5. buckaroo

    buckaroo

    Joined:
    Mar 25, 2001
    Messages:
    3,334
    What OS do you have? Did you try Diskeeper as recommended above?
     
  6. WhitPhil

    WhitPhil Gone but never forgotten Trusted Advisor

    Joined:
    Oct 4, 2000
    Messages:
    8,684
    The first, and easiest thing to try, is to restart to Safe mode, and run Defrag there.
     
  7. djbeckett

    djbeckett Thread Starter

    Joined:
    Jan 19, 2003
    Messages:
    8
    That did it! I simply alt/ctrl again, and it worked. I ran defrag. two more times, and it finished within 5 minutes! Thanks amigos!!!!!!!!! YOU THE MAN...............
     
  8. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/114193

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice