1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

DHCP/TCPIP Warning + Cable Modem Reset

Discussion in 'Windows XP' started by Boo_Compaq, Apr 10, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. Boo_Compaq

    Boo_Compaq Thread Starter

    Joined:
    May 9, 2003
    Messages:
    106
    No one in networking seems to know the answer to this, as no one has posted a response in a few days....

    My cable modem (directly connected to 1 computer), 2 weeks ago started randomly disconnecting for a couple days. Then went back to normal until a couple of days ago. Then it started the same problems.

    I have Windows XP Pro with all updates and current drivers.

    Here are the warnings i get in event viewer (first one is listed as 'information'):

    Information: Tcpip

    The system detected that network adapter \DEVICE\TCPIP_{C01B0308-4A36-46A7-A1D7-25901F7E127C} was connected to the network, and has initiated normal operation over the network adapter.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    Warning: Dhcp

    Your computer was not able to renew its address from the network (from the DHCP Server) for the Network Card with network address 00508DF766D4. The following error occurred:
    The semaphore timeout period has expired. . Your computer will continue to try and obtain an address on its own from the network address (DHCP) server.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    Warning: Dhcp

    Your computer has automatically configured the IP address for the Network Card with network address 00508DF766D4. The IP address being used is 169.254.92.240.

    For more information, see Help and Support Center at http://go.microsoft.com/fwlink/events.asp.

    -------------------------------------------------------------------------
    The cable techie came and tested the cable signal (while the connection is working fine....guess they dont understand what 'intermittent signal' means :rolleyes: ) for 5 minutes, then left.

    It is connected by ethernet cable directly into the mobo's NIC. The lights are as follows:

    Activity light goes off (supposed to flash), cable stays solid (normal), pc link is flashing (normal) and power is solid (normal). Then the modem resets and powers up again (all lights go off, power flashes, pc link joins in flashing, cable joins in flashing, activity flashes a couple times, then all lights go back to normal).

    Ive already tried configuring everything statically, but that didnt work. Any ideas?
     
  2. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Closing duplicate, please post only once for the same problem. If you get no responses, post BACK to the same thread asking for more suggestions, if you feel it would be better off in another forum, use the 'report post' button to ask it to be moved.

    http://forums.techguy.org/t218519.html
     
  3. ~Candy~

    ~Candy~ Retired Administrator

    Joined:
    Jan 27, 2001
    Messages:
    103,706
    Also, it's a holiday weekend, so, you may need to have a bit more patience ;)
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/219076

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice