1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

dlink help

Discussion in 'Networking' started by shuie, Apr 14, 2008.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. shuie

    shuie Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    246
    unpluged a lead to my dlinkroutor di 524 wont connect to intenet error message saying check yr wan setting
     
  2. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    What's the make/model of the modem you're connected to?
     
  3. shuie

    shuie Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    246
    motorolla surf boards85100
     
  4. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Make sure you're using a good cable between the modem and router.

    Reset the router to factory defaults by holding the reset button down for 15 seconds with power on.

    • Turn off everything, the modem, router, computer.
    • Connect the modem to the router's WAN/Internet port.
    • Connect the computer to one of the router's LAN/Network ports.
    • Turn on the modem, wait for a steady connect light.
    • Turn on the router, wait for two minutes.
    • Boot the computer.

    When the computer is completely booted, let's see this.

    Start, Run, CMD to open a command prompt:

    Type the following command:

    IPCONFIG /ALL

    Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
    Paste the results in a message here.

    If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
     
  5. shuie

    shuie Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    246
    using vista somthing just flashes up and goes off
     
  6. shuie

    shuie Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    246
    ok it works now but iv got n security on it so what do i need 2 do
     
  7. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Follow the instructions exactly.

    Hold the Windows key and press R, then type CMD to open a command prompt:

    In the command prompt window that opens, type type the following command:

    IPCONFIG /ALL

    Right click in the command window and choose Select All, then hit Enter.
    Paste the results in a message here.

    If you are on a machine with no network connection, use a floppy, USB disk, or a CD-RW disk to transfer a text file with the information to allow pasting it here.
     
  8. shuie

    shuie Thread Starter

    Joined:
    Nov 25, 2004
    Messages:
    246
    it just goes off flashes up but goes of
     
  9. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/703600

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice