DNS server 194.168.4.100 problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

beryl79

Thread Starter
Joined
Dec 7, 2011
Messages
4
hi
I've got problem with my networking exactly after set up my ruter (NETGEAR VMDG280) obviusly Virginmedia I can't open webpages. And erro comunicate is problem with DNS server 194.168.4.100.I've tried do some fixed use post from this peage but result is still did't help me. Culd you help me pleas.Sorry for my spel but my engish is poor.
I give some details:
Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
OS Version: Microsoft® Windows Vista™ Home Premium, Service Pack 1, 32 bit
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Duo CPU T5450 @ 1.66GHz, x64 Family 6 Model 15 Stepping 13
Processor Count: 2
RAM: 2037 Mb
Graphics Card: Mobile Intel(R) 965 Express Chipset Family, 448 Mb
Hard Drives: C: Total - 94999 MB, Free - 61449 MB; E: Total - 94279 MB, Free - 94187 MB;
Motherboard: TOSHIBA, ISKAA
Antivirus: Norton Internet Security, Updated: Yes, On-Demand Scanner: Enabled
Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\robert ania>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : robertania-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Con
nection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-BF-A4-66-D9
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.0)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1B-38-B6-11-5F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c8b5:b9e9:5f1:3c68%9(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 07 December 2011 19:24:15
Lease Expires . . . . . . . . . . : 07 December 2011 21:57:29
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.168.4.100
194.168.8.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{70D807BF-6081-4009-AE5F-1FE1AF01F
08F}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 10:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\robert ania>ping 192.168.0.1

Pinging 192.168.0.1 with 32 bytes of data:
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time<1ms TTL=64
Reply from 192.168.0.1: bytes=32 time=1ms TTL=64

Ping statistics for 192.168.0.1:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 0ms, Maximum = 1ms, Average = 0ms

C:\Users\robert ania>ping google.com

Pinging google.com [209.85.229.147] with 32 bytes of data:
Reply from 209.85.229.147: bytes=32 time=27ms TTL=53
Reply from 209.85.229.147: bytes=32 time=28ms TTL=53
Reply from 209.85.229.147: bytes=32 time=25ms TTL=53
Reply from 209.85.229.147: bytes=32 time=42ms TTL=53

Ping statistics for 209.85.229.147:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 25ms, Maximum = 42ms, Average = 30ms

C:\Users\robert ania>ping 209.183.226.152

Pinging 209.183.226.152 with 32 bytes of data:
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=94ms TTL=52
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=103ms TTL=52
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=94ms TTL=52
Reply from 209.183.226.152: bytes=32 time=94ms TTL=52

Ping statistics for 209.183.226.152:
Packets: Sent = 4, Received = 4, Lost = 0 (0% loss),
Approximate round trip times in milli-seconds:
Minimum = 94ms, Maximum = 103ms, Average = 96ms

C:\Users\robert ania>
 

TerryNet

Moderator
Joined
Mar 23, 2005
Messages
80,328
First Name
Terry
Those pings show that you have internet access and DNS is working. So, the problem with the browser is probably Norton Internet Security is blocking or maybe you need the following repairs.

(From a JohnWill post)

TCP/IP stack repair options for use with Vista or 7.

Start - All Programs - Accessories and right click on Command Prompt, select "Run as Administrator" to open a command prompt.

Reset WINSOCK entries to installation defaults: netsh winsock reset catalog

Reset IPv4 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv4 reset reset.log

Reset IPv6 TCP/IP stack to installation defaults. netsh int ipv6 reset reset.log

Reboot the machine.
 

beryl79

Thread Starter
Joined
Dec 7, 2011
Messages
4
hi terrynet

I've done it before login in the forum
-switch off norton
-did TCP/IP stack
but I try again
the cmd ipconfig/all
and rest ping test is after I'v done it all tips and connect with my cable
anyway
thanks for help I tray again do TCP/IP stack
 

beryl79

Thread Starter
Joined
Dec 7, 2011
Messages
4
so, I done TCP/IP stack again restrt my computer and problem still egsist. cannot communicate with DNS server 194.168.4.100
so
have someone got any idea?
and this is raport after all cmd ipconfig/all (the cabel is plug in in tu my computer)
Microsoft Windows [Version 6.0.6001]
Copyright (c) 2006 Microsoft Corporation. All rights reserved.

C:\Users\robert ania>ipconfig/all

Windows IP Configuration

Host Name . . . . . . . . . . . . : robertania-PC
Primary Dns Suffix . . . . . . . :
Node Type . . . . . . . . . . . . : Hybrid
IP Routing Enabled. . . . . . . . : No
WINS Proxy Enabled. . . . . . . . : No

Wireless LAN adapter Wireless Network Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Intel(R) PRO/Wireless 3945ABG Network Con
nection
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1C-BF-A4-66-D9
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::25d5:e1ec:37ff:f6bb%10(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.2(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 08 December 2011 16:58:38
Lease Expires . . . . . . . . . . : 08 December 2011 18:05:10
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.168.4.100
194.168.8.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Ethernet adapter Local Area Connection:

Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Realtek RTL8101E Family PCI-E Fast Ethern
et NIC (NDIS 6.0)
Physical Address. . . . . . . . . : 00-1B-38-B6-11-5F
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : Yes
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes
Link-local IPv6 Address . . . . . : fe80::c8b5:b9e9:5f1:3c68%9(Preferred)
IPv4 Address. . . . . . . . . . . : 192.168.0.3(Preferred)
Subnet Mask . . . . . . . . . . . : 255.255.255.0
Lease Obtained. . . . . . . . . . : 08 December 2011 16:37:45
Lease Expires . . . . . . . . . . : 08 December 2011 18:05:34
Default Gateway . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DHCP Server . . . . . . . . . . . : 192.168.0.1
DNS Servers . . . . . . . . . . . : 194.168.4.100
194.168.8.100
NetBIOS over Tcpip. . . . . . . . : Enabled

Tunnel adapter Local Area Connection* 6:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Teredo Tunneling Pseudo-Interface
Physical Address. . . . . . . . . : 02-00-54-55-4E-01
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 7:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : isatap.{70D807BF-6081-4009-AE5F-1FE1AF01F
08F}
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

Tunnel adapter Local Area Connection* 10:

Media State . . . . . . . . . . . : Media disconnected
Connection-specific DNS Suffix . :
Description . . . . . . . . . . . : Microsoft ISATAP Adapter #2
Physical Address. . . . . . . . . : 00-00-00-00-00-00-00-E0
DHCP Enabled. . . . . . . . . . . : No
Autoconfiguration Enabled . . . . : Yes

C:\Users\robert ania>

C:\Users\robert ania>

C:\Users\robert ania>

C:\Users\robert ania>

C:\Users\robert ania>

C:\Users\robert ania>

C:\Users\robert ania>
 

beryl79

Thread Starter
Joined
Dec 7, 2011
Messages
4
sorry everybody who try to help me for my absence, but I am at the moment very busy
so I have to do remove norton at all use the norton removal tools
and after that try connect?
oki I will do as soon as possible

and give the answer what happen.
thanks
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top