1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

DNS??

Discussion in 'Networking' started by TricksterPrince, Nov 13, 2018.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. TricksterPrince

    TricksterPrince Thread Starter

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    2
    Hi there! Thanks for giving this a look; I’m new and honestly have no idea how to go ahout this.

    The problem: My computer will occasion drop or refuse to connect to the internet, despite it being hooked up through an ethernet cable. I keep getting the notification of DNS_PROBE_FINISHED_NO_INTERNETeven though my system shows im fully connected.

    Specifics:
    Processor: AMD FX(tm)-4300 Quad-Core Processor 3.80 GHz
    System Type: 64-Bit OS, x64-based processor

    Windows 10 pro
    Version 1803
    OS build 17134.407

    Realtek PCle GBE Family Controller

    I’ve done so many flushes that WikiHow has told me how to do. I even reset the router and network.

    Help please???
     
  2. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    23,233
    What AV is in use and which Firewall
     
  3. TricksterPrince

    TricksterPrince Thread Starter

    Joined:
    Nov 13, 2018
    Messages:
    2
    Avast and Macafee
     
  4. Macboatmaster

    Macboatmaster Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Jan 14, 2010
    Messages:
    23,233
    Those are very likely to be the cause
    I strongly recommend you uninstall Avast and McAfee
    Use the included Windows Defender and the Windows Firewall
    After uninstalling using the details on the link below
    https://support.microsoft.com/en-gb/help/4028054/windows-10-repair-or-remove-programs
    on the uninstall a program from settings
    REBOOT
    and then run the following tools
    AVAST uninstall tool
    https://www.avast.com/en-gb/uninstall-utility
    NOTE the procedure on the link
    REBOOT
    then run the McAfee tool
    https://service.mcafee.com/webcente...enterWidth=100%25&_adf.ctrl-state=sq5mpnvak_9

    despite it saying only to use if the uninstall of the windows method fails I advise you to run the tool, as that removes the remaining fragments of the McAfee
    REBOOT

    Check that Windows defender is running and update it.
    Then check if you still have the problem regarding the DNS
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1219083

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice