Do I have a sound card?

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

markwalker

Thread Starter
Joined
Nov 28, 2001
Messages
523
Hi there,

Silly question time i think.....

Setting up my mates new computer last night, everything working fine apart from no sound coming out the speakers.... Now at the back of the computer is the slot where you would conect your speakers so i presumed this is a sound card??

But when i carried out a Belarc review and under 'Multimedia' it was blank.

I'm confused :confused:
 
Joined
Jul 16, 2004
Messages
5
Greetings from the USA !

I have a similiar problem so I hope someone answers your post !

Hope you have a nice evening...
 

bonk

Banned
Joined
Sep 8, 2005
Messages
11,097
When you say setting up what do you mean.......?

Installing Windows.......
 

bonk

Banned
Joined
Sep 8, 2005
Messages
11,097
Do you have a disk with drivers on it that came with the PC?
 

markwalker

Thread Starter
Joined
Nov 28, 2001
Messages
523
nope, it was just a tower with no operating system. I installed the operating system. Did a check to see what sound card it was to try and download the drivers... by having the slots in the back does that not necessarily mean there's a sound card then??
 

markwalker

Thread Starter
Joined
Nov 28, 2001
Messages
523
The following is a list of the contents in my friends computer....

10214120 Aries Assembly/QC/Packaging for Aries PC System 1
10011463 Aries Dual IDE UDMA133 Hard Disk Drive Cable 30cm 1
10282658 Foxconn 760GXK8MCS
Skt754 VGA Audio LAN MATX Motherboard 1
10284121 Generic CX8759
Black Knight Atx Case With 400W PSU 1
10280363 Generic PSU already in case 1
10280648 AMD Sempron 2800+ 1.6Ghz Socket 754 256KB Boxed 1
10263983 Aries 512MB PC3200 184pin DDR 400 DIMM Memory 1
10279077 Generic Integrated Graphics 1
10292023 Maxtor DiamondMax 20 80GB 8MB Cache IDE HDD OEM 1
10275168 Sony Black CDRW/DVD Combi Drive 52x32x52x16x OEM 1
10282254 Aries Integrated Sound 1
10282256 Aries Onboard LAN 1
10261494 Aries 2.1 Sub Woofer Active Speakers Black 1
10203736 Aries No Operating System Option 1
10286242 Bizbone Bizbone Standard PC Warranty 1
 
Joined
Jul 16, 2004
Messages
5
Thank you for responding.

Simply enough, I think my WIN98SE setup cd is missing a crucial file...
I have no sound...
After re-installing WIN98SE, I received the following message:

C:\window\system\precopy

(file was not found)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top