Drop-outs in cable modem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

jaglover

Thread Starter
Joined
Sep 13, 2003
Messages
1
For the last three months I experience frequent dropouts in my connection to the internet through a cable modem.
Everything seems normal on the cable modem's status lamps.
I am running Windows2k pro, with two network cards in the PC. One for connecting the cable modem and one for connecting (through a 10M hub) to a second PC.
The drop outs occur on the first PC and randomly during the day.

I am using NetMedic to monitor the connection and this reports local routers status performance problems and also level3.net (the link between the internet routers) DNS status performance problem.

Is there another utility available so that I can monitor the connection in greater detail. Is it possible to check if my PC (Win2k) drops the connection?

TIA, Jaglover
 
Joined
Sep 16, 2003
Messages
6
Don't know about another utility to monitor your connection but im having the same problem. I can only reconnect if i reboot or repair the lan connection (Under control panel - network connections)
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
tahcamen, PLEASE start your own thread on your problem!
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
jaglover, if you only experience the dropouts on one machine, and the other functions normally, I'd start looking at what's installed on that machine. A spyware/malware scan with HijackThis might be in order too, perhaps you've picked up something nasty on this machine.

BTW, I like the name! I have a 1986 XJ-6 that I bought new, has about 35,000 miles on it, and still looks new. :D
 
Joined
Sep 16, 2003
Messages
6
Sigh... you know what johnwill, I posted on other posts because they're having the same problem i'm having and i was hoping to get some info about how to fix the same problem. From now on i'll make certain not to post on anyone elses prblm k? :D Kthxby
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top