Dual boot - Boot Magic Problem

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

relcalif

Thread Starter
Joined
Jan 27, 1999
Messages
30
Hi,

I have a dual boot problem - maybe you can help.

Problem - I cannot get NT to boot on a dual boot system.

Win98 is on the first partition of the first HD (Primary 0) and WinNT is on the first partition of the second HD (Primary 1). Either OS will boot up fine as the first HD.

Win98 was installed on the first HD and once that was completed BootMagic was installed and configured. Once this was working the second HD with a working NT OS was installed. Once rebooted BootMagic detected the NT OS.

When I added NT OS from second HD (Primary 1) this message was displayed.

"Advanced Partitioning Warning!

You are adding and operating system to the menu which is beyond the first hard drive. You may need to enable Advanced Partition Hiding in order for it to boot correctly."

Tried it with "Advanced Partition Hiding" checked.

It boots up fine to W98 in first partition of first HD (Primary 0)

When booting to NT BootMagic comes up fine and then I choose the NT OS.

Next the screen displays
NTDETECT V4.0 Checking Hardware.....
NTDETECT failed
That's it - it stops here. If I reboot it does this again.

I have tried it with and without "Advanced Partition Hiding" checked.

Do you have any idea why NT won't boot up?

Thanks for your assistance,
 

eddie5659

Moderator
Malware Specialist
Joined
Mar 19, 2001
Messages
37,315
Hiya

I've had a look on NTDETECT and this is what I have found from here:

http://support.microsoft.com/support/kb/articles/Q225/3/09.ASP

Build a Windows NT boot disk and use it to continue Setup.

This allows Windows NT to continue and convert the boot partition to NTFS, rendering it bootable.

Its quite detailed, so its best if you look at the link, instead of me posting it all.

Regards

eddie
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. The original thread starter may use the Report button to request it be reopened but anyone else with a similar issue should start a New Thread. Watch our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top