Enabling USB 2.0 in BIOS

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

John M.

Thread Starter
Joined
Jul 26, 2008
Messages
5
Apparently I'm only running my USB 1 ports because I keep getting these "This USB device can perform faster, click here to find a high speed USB 2.0 port" messages.

After an extensive search I've come across this, http://www.techsupportforum.com/har...p4s533-x-how-upgrade-usb-1-0-ports-2-0-a.html
Apparently this link solved someones problem, it says I need to go into BIOS and enable S1, or enabling the USB 2 somehow. But I can't seem to locate where to enable S1 or any other High Speed USB. How should I go about locating this? Your guidance would mean so very much. Thank you.


Windows XP sp3
Asus P4S533 motherboard
 
Joined
Oct 17, 2004
Messages
211
John - I'm not familiar with your motherboard or BIOS, however my first suggestion would be to head over to the ASUS website (http://support.asus.com/download/download.aspx) and download updated drivers. There's an update under the Utilities category called "Microsoft KB817900 USB fail to enter S3 patch file for Windows XP." Try that.

I would also make sure that your BIOS is the most recent version.

Let us know if that corrected the issue.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top