"Error: Loader failed to initialize service"

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

SillyRabbit

Thread Starter
Joined
May 15, 2004
Messages
83
Hi there.

My XP Pro machine is fairly new (built it m'self in August)...when i booted my machine the other day, I recieved my desktop background (no icons or start bar) and a dialog box that said "Error: Loader failed to initialize service" with an option of OK. So i click it and it does nothing. So, using task manager, I start explorer.exe manually and all is good, until I boot again. I did a system restore and that still hasn't fixed anything. Any suggestions?

Thanks,

-rabbit
 

IBM

Joined
Nov 13, 2000
Messages
824
Don't know much about this but sounds like you might need to look over your services and turn one on again then set it to automatic.

click on start > srun > type: services.msc
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top