1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

error messages

Discussion in 'Windows XP' started by gdecat, Sep 9, 2004.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. gdecat

    gdecat Thread Starter

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    16
    I installed SP2 for my XP Home Edition at the end of last week. The computer worked fine for about 4 days. Then I got a message saying that NTOSKRNL.exe was missing or corrupt and that Windows could not load. I replaced the NTOSKRNL.exe file using the Windows XP CD. I then received a message that the Ntfs.sys file was missing or corrupt. So I replaced that the same way.
    Once I this was done the boot up process continued to bring up the Windows XP page with the green bar showing it was loading. Unfortunately when this screen disappeared a blue screen appeared with the message in the following link........

    http://www.microsoft.com/windows200...2000/techinfo/reskit/en-us/w2000msgs/1218.asp

    The link is for Windows 2000, but it is the message I am receiving. I have not installed anything recently besides SP2. I tried the Last known good configuration without any success.

    I've tried booting in safe mode but I get the same error message. I'm also getting a message of "Press Esc to cancel loading a347bus.sys" while booting in safe mode. I've let it go through without hitting escape, and booted with hitting escape at this message, both go to the same Error message above.
     
  2. bobol

    bobol

    Joined:
    Jan 28, 2004
    Messages:
    2,187
    see if you glean any info at the sticky thread at the top of this forum's page by AcaCandy relating to SP2
     
  3. dai

    dai

    Joined:
    Mar 6, 2003
    Messages:
    11,198
    d/l and run the h/d diognostic utility from the h/d manufacturer
     
  4. gdecat

    gdecat Thread Starter

    Joined:
    Mar 29, 2003
    Messages:
    16
    I removed SP2. I am now able to get on the computer althouhg its running slow.
     
  5. bobol

    bobol

    Joined:
    Jan 28, 2004
    Messages:
    2,187
    i'll just suggest it, but see if more knowledgable ones here recommend it...
    Run system file check.
    Go to Start/Run- type
    SFC /scannow
    press enter
    make sure there is a space between "SFC" and "/scannow"
    A dalogue box will appear if you get it correct, takes a few minutes.
     
  6. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - error messages
  1. alanh01
    Replies:
    2
    Views:
    193
  2. thp83
    Replies:
    9
    Views:
    649
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/271976

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice