1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Explorer.EXE vs. explorer.exe

Discussion in 'Windows XP' started by oswazi, Jul 8, 2007.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. oswazi

    oswazi Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    4
    i'm gonna make this one a quick one but i can't seem to figure this out...

    When i first boot my laptop i notice in the Processes that explorer is spelled as the following:
    Explorer.EXE ....Now i also notice that when i hover over the taskbar for info it bubbles behind opened windows.

    Ok...so then i go to spybot and look at tasks and end Explorer.EXE and it refreshes and explorer.exe and then the taskbar bubbles once hovered over appear over the windows.

    I have checked out all spyware and virus software and they pull nothing.

    an clues??
     
  2. WhitPhil

    WhitPhil Gone but never forgotten Trusted Advisor

    Joined:
    Oct 4, 2000
    Messages:
    8,684
    Do a file search,ensuring system and hidden files are selected, and look for Explorer.exe.

    You should only find it in c:\Windows, system32\dllcache and ServicepackFiles\i386. (capitalization is not important)

    If you wish, download install and run HiJackThis and post back the LOG file in a reply post for review.
     
  3. oswazi

    oswazi Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    4
    Logfile of Trend Micro HijackThis v2.0.0 (BETA)
    Scan saved at 1:17:53 PM, on 7/8/2007
    Platform: Windows XP SP2 (WinNT 5.01.2600)
    Boot mode: Normal

    Running processes:
    C:\WINDOWS\System32\smss.exe
    C:\WINDOWS\system32\winlogon.exe
    C:\WINDOWS\system32\services.exe
    C:\WINDOWS\system32\lsass.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\Explorer.EXE
    C:\WINDOWS\system32\spoolsv.exe
    C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
    C:\WINDOWS\system32\svchost.exe
    C:\WINDOWS\System32\svchost.exe
    C:\Program Files\Mozilla Firefox\firefox.exe
    C:\WINDOWS\system32\taskmgr.exe
    C:\Documents and Settings\Omi\Desktop\HiJackThis_v2.exe

    O2 - BHO: Adobe PDF Reader Link Helper - {06849E9F-C8D7-4D59-B87D-784B7D6BE0B3} - C:\Program Files\Common Files\Adobe\Acrobat\ActiveX\AcroIEHelper.dll
    O4 - HKLM\..\Run: [igfxtray] C:\WINDOWS\system32\igfxtray.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [igfxhkcmd] C:\WINDOWS\system32\hkcmd.exe
    O4 - HKLM\..\Run: [igfxpers] C:\WINDOWS\system32\igfxpers.exe
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [ShowDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\S-1-5-18\..\RunOnce: [IE7-10] rundll32 advpack.dll,LaunchINFSectionEx NR_IE7en.inf,AfterUserStart,,4,N (User 'SYSTEM')
    O4 - HKUS\.DEFAULT\..\RunOnce: [ShowDeskFix] regsvr32 /s /n /i:u shell32 (User 'Default user')
    O22 - SharedTaskScheduler: Browseui preloader - {438755C2-A8BA-11D1-B96B-00A0C90312E1} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll
    O22 - SharedTaskScheduler: Component Categories cache daemon - {8C7461EF-2B13-11d2-BE35-3078302C2030} - C:\WINDOWS\system32\browseui.dll

    I might be a little crazy, but it's just something i noticed that the info bubbles onl come back when i end that first explorer and then it comes back lower case..
     
  4. WhitPhil

    WhitPhil Gone but never forgotten Trusted Advisor

    Joined:
    Oct 4, 2000
    Messages:
    8,684
    You aren't running any Antivirus?
    You aren't running a firewall?
    You "really" have no Windows Services active??? (Services.msc)
     
  5. oswazi

    oswazi Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    4
    I have the following installed:
    Hijackthis
    Spybot search and destroy
    AVG anti-virus
    ATF-cleaner
    CCleaner

    use firefox to browse

    what windows services should be active? is that good or bad???
     
  6. oswazi

    oswazi Thread Starter

    Joined:
    Jul 8, 2007
    Messages:
    4
    so besides the Explorer.EXE and explorer.exe issue, about hovering over my taskbar, why pop the info infront of the taskbar when i restart explorer??
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/593272

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice