1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

External Hard (WD Passport 0740) drive not working.

Discussion in 'Hardware' started by bxx119, Oct 5, 2014.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. bxx119

    bxx119 Thread Starter

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    18
    My External Hard Drive is not operational when plugged into my computer. The computer detects it as a device but not as a hard drive. I am unable to access it.

    This problem has occurred previously. I was suggested to update Windows.

    Would appreciate assistance.

    Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.2
    OS Version: Microsoft Windows 7 Ultimate, 32 bit
    Processor: AMD Athlon Dual-Core QL-60, x64 Family 17 Model 3 Stepping 1
    Processor Count: 2
    RAM: 1790 Mb
    Graphics Card: NVIDIA GeForce 8200M G, 256 Mb
    Hard Drives: C: Total - 50869 MB, Free - 33085 MB; D: Total - 50869 MB, Free - 6355 MB; E: Total - 50877 MB, Free - 47193 MB;
    Motherboard: Wistron, 360A
    Antivirus: Microsoft Security Essentials, Updated and Enabled
     
  2. Oddba11

    Oddba11

    Joined:
    May 12, 2011
    Messages:
    7,481
    First Name:
    Jim
    Is the drive listed in Device Manager? Is the drive listed in Drive Manager? ...and if so, what is the drive status.

    Test the drive on another computer.

    Most common cause is hardware failure, typically the external enclosure USB controller board or the drive has become corrupted (several possible causes).

    If the drive works on another computer, then you have a PC issue. But most likely, the drive also won't work on another computer, in which case, you have a drive issue as noted above.
     
  3. bxx119

    bxx119 Thread Starter

    Joined:
    Apr 22, 2008
    Messages:
    18
    Thank you for your reply.

    The Device Manager is detecting it as a disk drive.

    I connected it today and its working.

    Don't know how or why but the issue has been resolved.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1134897

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice