1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Final Fantasy 8 PC problems

Discussion in 'Games' started by Cold71, Oct 31, 2006.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. Cold71

    Cold71 Thread Starter

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    5
    Ok I know this is an old game but i'm hoping someone can help. I put in the install disc and install the game, then I put in disc one and launch the game. Everything goes fine, it starts playing the intro movie and just repeats it over and over again, I try hitting escape and w/e else and it does nothing. I then took the cd out and restarted the game to see if it would even prompt me for a cd and it didnt ,it would do the same thing if a disc was in the drive or not. please help. Thanks.
     
  2. Super-D-38

    Super-D-38

    Joined:
    Apr 25, 2002
    Messages:
    3,974
  3. Cold71

    Cold71 Thread Starter

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    5
    ok both patches installed, still not workin, just plays the intro over and over again still. :-(
    any other ideas?
     
  4. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    32,945
    First Name:
    James
    I would suggest updating your video drivers. I had a problem with the graphics too.

    Also the key to use I believe is the CTRL or A key. It's weird I know... they should have left FF on the PS.
     
  5. Super-D-38

    Super-D-38

    Joined:
    Apr 25, 2002
    Messages:
    3,974
    Yeh, I remember trying FF7 and couldn't figure out the keys just to remap them. :(
    Took like 10 min just to start the game for the first time..

    Also remember to defrag after each (large) install or removal..
    Some strange game "glitches" have been solved with a simple defrag of the hard drive. (y)
     
  6. Cold71

    Cold71 Thread Starter

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    5
    the video card drivers are up to date, If it was a video card problem technically I dont even think the intro movie would play. I've tried this on 3 different computers and it does the same thing on every computer. I read some tech stuff about probs with the game on newer videocards cuz they stopped supporting 8bit textures or somthin. Werid thing is i never had a single prob running FF7, i've about run out of ideas :( is it just me or does sony do a horriable job of putting there games on different platforms. I'm begining to think the cd's are screwed up because I know this game has a copy protection and I can still get the intro movie to play with no cd in at all.
     
  7. adam3088

    adam3088

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    100
    Try pressing f / d repeatedly as soon as the game loads, works for me :)

    The very first time i played it i got stuck on that intro for a loooong time...
     
  8. Cold71

    Cold71 Thread Starter

    Joined:
    Oct 31, 2006
    Messages:
    5
    haha holy crap dude that worked! thanks a bunch!
     
  9. adam3088

    adam3088

    Joined:
    Oct 28, 2006
    Messages:
    100
    glad its ok, always had a problem with that :)
     
  10. englad

    englad

    Joined:
    Nov 11, 2006
    Messages:
    2
    Hey, i have a problem with FF8 too, I have been playing it and saving as i go along, got this no-cd, disk 1 completed, disk 2 says insert correct disk, tried changing the drive in regedit, that didnt help at all.

    Any help would be really appreciated. :)
     
  11. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    32,945
    First Name:
    James
    Sorry Englad, we do not help with No-CDs because they are illegal.
     
  12. englad

    englad

    Joined:
    Nov 11, 2006
    Messages:
    2
    oh okay, sorry :x
     
  13. Super-D-38

    Super-D-38

    Joined:
    Apr 25, 2002
    Messages:
    3,974
    OMG! Even for PC you need to change discs?... What the!?
     
  14. Couriant

    Couriant Trusted Advisor

    Joined:
    Mar 26, 2002
    Messages:
    32,945
    First Name:
    James
    4 times :p :D
     
  15. Super-D-38

    Super-D-38

    Joined:
    Apr 25, 2002
    Messages:
    3,974
    Well, I would have guessed if it's installed it has all the info it needs..
    Changing the discs with the PS1 was enough, I don't think they should have done that with the PC version. (n)
     
  16. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Similar Threads - Final Fantasy problems
  1. ramonalovegood
    Replies:
    0
    Views:
    123
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/514383

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice