Floppy problems please help i'm stumped

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

torment1979

Thread Starter
Joined
Jan 31, 2005
Messages
24
Hi guys I'm new here and have a problem. I just built my own personal computer, this isn't my first and won't be my last build. My problem is: my floppy will not read any floppies, it is showing up on xp as working. my bios is setup right, i've changed the cables 3 times, swaped drives out. The floppy does work on my other computer fine. I now have no idea what to do next. Its not the biggest problem in the world but its bugging me. heres my system setup: motherboard: PT800CE-A ECS, P4 2.56Gig, 512mb, max: 60gig 7200, xfx mx 440, sound blaster live 24 bit 6.1, all sony drives(dvd/cd-rw, cd-rom, floppy) is there a jumper or a setting i'm missing? tried to reinstall drivers and etc... and still no change, also cleaned the drive. Help :eek:


thanks,
Bill

ps: tried a search but didn't fine anything to answer my question.
 
Joined
Aug 17, 2003
Messages
17,584
What -exactly- happens when you try to read a disk.

Error message?
Nothing?

Does the light on the floppy come on?

Some basic details such as this would help.
 

torment1979

Thread Starter
Joined
Jan 31, 2005
Messages
24
it keeps telling me to insert a disk in drive A: the light comes on like it should and etc...And like i said this drive works fine in my other comupter. And if I swap my other floppy in it does the same thing. Do you think it could be my mobo? Now I'm thinking that I should've bought the Asus P4v8x-x mobo instead.
 

smash

Banned
Joined
Jan 31, 2005
Messages
295
i had the same problem the cable in the back of floppy is in the wrong way even if it has a lump on it so it only goes in that way either take the plug off the cable and turn it around or cut the lump off or do as i did find an old floppy cable which doesn't have said lump.
with mine i noticed the light on floppy was always on but xp said please insert floppy even though i had done so. let me know if this solves your problem:)
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top