games lagging in my laptop

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

bilgert

Thread Starter
Joined
Jan 4, 2011
Messages
15
hi there! this is my first question here in tsg. please help.... i have an acer aspire 5740 laptop with 2gb ram, 320 gb hdd and an intel(R) core(TM) i3 processor, i think thats enough to run such games like warcraft III and pvz(plants vs zombies) "but" these games are still lagging in my laptop. it's really annoying!:mad: please tell me what to do, my friend told me i have to reformat my hard drive. is it the only way to solve my problem?:(
 

Tanis

Shane
Joined
May 29, 2006
Messages
3,969
Hi and welcome to TSG.

A few questions :)

How old is the laptop?
Have these games worked fine before or has it always been like that?
What operating system are you using? (Windows XP, Vista, 7).
What antivirus software are you using?

Alot of the members of these forums are in the US, so if you are not on the same timezone it may take a bit of time to get a reply (they might be asleep haha). Please be patient and we will see what we can do.
 

bilgert

Thread Starter
Joined
Jan 4, 2011
Messages
15
It is about only 4 or 5 months.
No. These games did not worked fine when I've installed it in my laptop.
I am using windows 7 ultimate.
My antivirus software is avast.

It's ok sir. I understand.The fact that you reply, makes me feel glad. I think my problem is near to be solved.
:) So I thank you in advance.
 

bilgert

Thread Starter
Joined
Jan 4, 2011
Messages
15
Sorry sir i have to attend in my class. I'll be online 17 to 18 hours from now. Hope to catch you Mr. Tanis+.
 
Joined
Dec 27, 2010
Messages
109
hi there! this is my first question here in tsg. please help.... i have an acer aspire 5740 laptop with 2gb ram, 320 gb hdd and an intel(R) core(TM) i3 processor, i think thats enough to run such games like warcraft III and pvz(plants vs zombies) "but" these games are still lagging in my laptop. it's really annoying!:mad: please tell me what to do, my friend told me i have to reformat my hard drive. is it the only way to solve my problem?:(
What's your video card model?
 
Joined
Aug 20, 2007
Messages
396
Yeah what Irukku says, its dependant on your video card, big stores like pc world etc, brag about laptops with blablah 4gb ram or a dual core blah blah cpu, but when it comes to games, most laptops don't come with anything more than onboard/shared graphics chips (128mb) i am current on my gaming laptop - dual core centrino - 2ghz and 4gb ram - but what makes it good for gaming is the Nvigia geforce 9600m 1GB its packing as well - i run COD black ops max details around 40fps - if you have vista you can easily see if you have decent graphics adapter installed by checking the welcome centre or in the start menu, start typing device - and it will find a link called device manager, open this and look under the header for display adapters, see if its just a standard VGA graphics adapter or if it actually has a name (ATI Radeon or Nvidia Geforce) for example, hope this helps :)
 

bilgert

Thread Starter
Joined
Jan 4, 2011
Messages
15
I don't know what's my video card model, is that Nvidia...ATI something?? If that's model of video cards you are talking about, my video card model is ATI. I'm not so sure, I'm sorry sir. :( What should I do?? please explain it to me in a simple way.

I'll also try your suggestion satanicguardian.

Thanks for the replies irukku and satanicguardian.
 
Joined
Dec 6, 2003
Messages
1,936
You are good to go for everything in your laptop except your integrated Intel graphics card. This laptop is a decent desktop replacement, but is definitely not built for the gamer.

By the way, you don't have either AMD or Nvidia, you have Intel, and it is an onboard video card that shares the main memory of your computer with the video card.

It is not up to gaming.
 

bilgert

Thread Starter
Joined
Jan 4, 2011
Messages
15
hey, somebody help me, now its not only in gaming, there's a random lag even if I'm only in desktop or in other apps. :(
 
Joined
Dec 27, 2010
Messages
109
Check, in your task manager (right click taskbar -> task manager), if you have any processes constantly consuming CPU resources. Or take a screenshot of it and let us take a look.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top