1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Gaming Laptop to Moniter

Discussion in 'Games' started by BTyler3, Jun 5, 2019.

Thread Status:
Not open for further replies.
Advertisement
  1. BTyler3

    BTyler3 Thread Starter

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    2
    I have a gaming laptop and I bought a gaming monitor but the laptop uses integrated graphics also. The monitor only supports Nvidia graphics so gaming in full screen is fine, but google, discord, you tube, and everything else lags like crazy ONLY when my laptop is closed. When its open it runs fine but my frame rate drops a lot in game. I want to keep it closed as swell because I have a shelf for my laptop. I don't think this is a fixable problem, but just checking to make sure there is nothing I may have done wrong.
     
  2. lunarlander

    lunarlander

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    11,447
    Do you have Nvidia graphics ?

    If you do, then go to Device Manager, display adapter driver, right click choose Update.
     
  3. BTyler3

    BTyler3 Thread Starter

    Joined:
    Jun 5, 2019
    Messages:
    2
    I checked and both my Intel graphics and Nvidia graphics had the latest version installed.
     
  4. lunarlander

    lunarlander

    Joined:
    Sep 21, 2007
    Messages:
    11,447
    Must be something hardware based in the laptop. Don't think there's much you can do.
     
  5. lynx1021

    lynx1021

    Joined:
    Jan 7, 2014
    Messages:
    2,307
    Never heard of a monitor only able to display one brand of graphics, I believe whoever told you that was wrong.What is model of the monitor and laptop?
    Please provide as much detail about your computer as possible.
    Need to know the, Operating system, motherboard , is it a manufactured computer (like dell) or custom build ; ie exact MB, exact CPU, exact GPU, Monitor cable, exact ram, exact pw supply, etc. Do not post 16gig of ram; post the exact brand and mode/part# do that for ALL of your parts It is recommended that you download and run the http://static.techguy.org/download/SysInfo.exe and include the log produced in your post.
     
  6. cwwozniak

    cwwozniak Trusted Advisor Spam Fighter

    Joined:
    Nov 28, 2005
    Messages:
    62,706
    First Name:
    Chuck
    Check your Windows power options settings. See if there is anything related to power saving or reducing CPU speed with the lid closed. Also, try making sure that only the external display is selected as being active prior to closing the lid.
     
  7. Sponsor

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/1228177

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice