gigabit ethernet connecton

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Fran22431

Thread Starter
Joined
Aug 10, 2004
Messages
12
I have two computers with 10/100/1000 network capability. When I connect them with a cable, they connect at 100, not 1000. There is no switch in the connection only a cable. Is there any way to try to force the two machines to connect at 1000? They are both running windows Me. Thanks
Fran.
 
Joined
Jul 8, 2002
Messages
14,681
Are you sure the cable can handle gigabit ethernet? Do you have drivers installed that support gigabit ethernet?
 

Fran22431

Thread Starter
Joined
Aug 10, 2004
Messages
12
The cable is new cat-5e as recommended by the company and the drivers are installed. Thanks for the reply.
 

JohnWill

Retired Moderator
Joined
Oct 19, 2002
Messages
106,429
I suspect it's a driver issue, not the NIC's. I have no problem with a variety of different brands of NIC's getting gigabit connections with 2K/XP, but I couldn't get W98 to connect at more than 100mbit in the same machine.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Top