Google Earth does not run

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

nichosi

Thread Starter
Joined
May 6, 2014
Messages
120
I downloaded & installed googleearth but trying to open it gives the attached note.
Can you help on where do I go wrong?
I googled api-ms-win-ct-runtime-11-1-0.dll hoping to download it & copy it in Windows, but is not known.

PS G.Earth downloads in my desktop but will not open or run as admin or not.



Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.9
OS Version: Microsoft Windows 8 Pro, 64 bit, Build 9200, Installed 20210801115043.000000+060
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10, CPU Count: 2
Total Physical RAM: 3 GB
Graphics Card: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.1), 3 MB
Hard Drives: C: 90 GB (21 GB Free); D: 25 GB (21 GB Free); E: 10 GB (2 GB Free);
Motherboard: Quanta 3069, ver 21.0B, s/n CNF9250V10
System: Hewlett-Packard, ver HPQOEM - 1, s/n CNF9250V10
Antivirus: Windows Defender, Enabled and Updated
 

Attachments

Last edited:

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
84,069
OS Version: Microsoft Windows 8 Pro, 64 bit, Build 9200, Installed 20210801115043.000000+060
Processor: Pentium(R) Dual-Core CPU T4200 @ 2.00GHz, Intel64 Family 6 Model 23 Stepping 10, CPU Count: 2
Total Physical RAM: 3 GB
Graphics Card: Mobile Intel(R) 4 Series Express Chipset Family (Microsoft Corporation - WDDM 1.1), 3 MB
Hard Drives: C: 90 GB (21 GB Free); D: 25 GB (21 GB Free); E: 10 GB (2 GB Free);
Motherboard: Quanta 3069, ver 21.0B, s/n CNF9250V10
System: Hewlett-Packard, ver HPQOEM - 1, s/n CNF9250V10
You appear to have a 12-year old Compaq Presario CQ61 series laptop which originally came with Windows Vista Home Basic 32-bit.
It appears that Windows 8.1 Pro 64-bit was installed or updated in that laptop 2 days ago.
Are both assumptions correct?

----------------------------------------------------
 

nichosi

Thread Starter
Joined
May 6, 2014
Messages
120
Thanx Frank, correct I gues, I installed frist w10 & Google Earth used to work well, then resently went down to w8.1 when the G.earth faild.

would anybody know how to get back the needed { api-ms-win-ct-runtime-11-1-0.dll } ?

or why will not run in the W10 Pro desktop either? where its system is:-

Tech Support Guy System Info Utility version 1.0.0.4
OS Version: Microsoft Windows 10 Pro, 64 bit
Processor: Intel(R) Core(TM)2 Quad CPU Q6600 @ 2.40GHz, Intel64 Family 6 Model 15 Stepping 11
Processor Count: 4
RAM: 4095 Mb
Graphics Card: NVIDIA GeForce 9800 GT, 1024 Mb
Hard Drives: C: 182 GB (109 GB Free); E: 199 GB (131 GB Free); F: 184 GB (141 GB Free); G: 69 GB (54 GB Free); H: 70 GB (67 GB Free); I: 223 GB (92 GB Free); J: 465 GB (347 GB Free);
Motherboard: ASUSTeK Computer INC., P5K Premium
Antivirus: Windows Defender, Disabled
Home build, Asus P5K Premium WiFiiFi Intel,
Intel Core 2 Quad Pro Q6600 95W 2.4GHz, 2x2GB, 240-pin DIMM, DDR2 800 (400mhz) PC2-6400, EVGA GeForce 9800 GTX Seagate sata 500gb, Corsair TX750M Psu, X45, w10
 
Last edited:
Joined
Mar 30, 2014
Messages
5,063
As it says on the page I linked you too above, you need to install 'Visual C++ Redistributable for Visual Studio 2015'. That will correctly install the missing .dll file.

See that page for a presumably still working download link.
 

flavallee

Frank
Trusted Advisor
Joined
May 12, 2002
Messages
84,069
You're running Windows 8.1 Pro 64-bit in a factory brand laptop which has very old hardware.
You're also running Windows 10 Pro 64-bit in a self built computer which has very old hardware.
In both cases, this may be contributing to the issue that you're having with Google Earth.

Have you tried what SpywareDr advised you to do?

--------------------------------------------------
 

Couriant

James
Moderator
Joined
Mar 26, 2002
Messages
41,495
if you downgraded but not a clean install of windows 8 then I would say uninstall and go back to download for Windows 8 if applicable.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top