hanging screen

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
I have Widows 98se. When on the internet screen hangs quite frequently. Mostly at random sites, but always on Microsoft down load and Outlook Express. I always manage to escape with control/alt/delete. In fact It hung when accessing this site.:confused:
 
Joined
Feb 1, 2003
Messages
16
You Ctrl-Alt-Del to kill IE or to reboot? Is this only occuring while browsing, or do you frequently hang running apps?

What are your computing habits? If you have a bad habit of installing just about every piece of shareware/freeware, download assistants, web gadgets, weatherbug, etc, you may have registry issues and/or other programs kicking your system's ***.

If you haven't defragged in quite some time, I would suggest booting into Safe Mode and running a thorough Scandisk followed by a defrag. That alone may help you considerably.

Do that, think about the other questions while doing the scan/defrag and get back with us if you are still having trouble, but be sure to include more info.
 

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
Thanks HuskerDhu
I'm fairly new to computers.
I've run scandisk and defrag, but no improvement. I ctrl-alt-del to kill IE. It hangs most frequently when running apps. I have occasionally installed frreware from mags.
After ctrl-alt delete this morning said <unknown> not responding. Asked for details which started: <unknown caused an invalid page fault in module<unknown> at 0000ff80ech
Register:
KAX=000000fCS=0167 KIP=bff80ech=KFLGS and so on. Any help?

Don
 

Del

Joined
Aug 31, 2001
Messages
3,452
Might help to see what you have running, try this:
Go to http://www.lurkhere.com/~nicefiles/ :

Download StartupList 1.51

After unzipping the file, run it. You will see a text file displayed. Copy/paste the file directly to a reply. To copy/paste, when the file is open, click Edit>Select All > Edit > Copy and then right click on a reply window here and select "paste".
 

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
Thanks Del
Guess what? Tried to access site you recommended and screen hung each time.

Don
 

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
Thanks Virtual. I hope this is what Del wanted me to do?
Don




StartupList report, 15/02/03, 14:30:26
StartupList version: 1.51
Started from : C:\UNZIPPED\STARTUPLIST151[1]\STARTUPLIST.EXE
Detected: Windows 98 SE (Win9x 4.10.2222A)
Detected: Internet Explorer v6.00 SP1 (6.00.2800.1106)
* Using default options
==================================================

Running processes:

C:\WINDOWS\SYSTEM\KERNEL32.DLL
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSGSRV32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\MPREXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\mmtask.tsk
C:\WINDOWS\SYSTEM\MSTASK.EXE
C:\WINDOWS\EXPLORER.EXE
C:\WINDOWS\PTSNOOP.EXE
C:\WINDOWS\TASKMON.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SYSTRAY.EXE
C:\PROGRAM FILES\PCI AUDIO APPLICATIONS\MIXER.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
C:\WINDOWS\LOADQM.EXE
C:\PROGRAM FILES\ABBYY FINEREADER 5.0 HOME EDITION\CAGENT.EXE
C:\SCANJET\PRECISIONSCANLT\HPPWRSAV.EXE
C:\PROGRAM FILES\MESSENGER\MSMSGS.EXE
C:\LOTUS\WORDPRO\LTSSTART.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\SPOOL32.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\WMIEXE.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\RNAAPP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\TAPISRV.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\DDHELP.EXE
C:\WINDOWS\SYSTEM\PSTORES.EXE
C:\PROGRAM FILES\INTERNET EXPLORER\IEXPLORE.EXE
C:\PROGRAM FILES\WINZIP\WINZIP32.EXE
C:\UNZIPPED\STARTUPLIST151[1]\STARTUPLIST.EXE

--------------------------------------------------

Listing of startup folders:

Shell folders Startup:
[C:\WINDOWS\Start Menu\Programs\StartUp]
Lotus QuickStart.lnk = C:\lotus\wordpro\ltsstart.exe

--------------------------------------------------

Autorun entries from Registry:
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

ScanRegistry = C:\WINDOWS\scanregw.exe /autorun
TaskMonitor = C:\WINDOWS\taskmon.exe
SystemTray = SysTray.Exe
C-Media Mixer = C:\Program Files\PCI Audio Applications\Mixer.exe /startup
StillImageMonitor = C:\WINDOWS\SYSTEM\STIMON.EXE
LoadQM = loadqm.exe
CountrySelection = pctptt.exe
ABBYY Community Agent = C:\PROGRAM FILES\ABBYY FINEREADER 5.0 HOME EDITION\CAGENT.EXE
LoadPowerProfile = Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
hppwrsav = C:\SCANJET\PrecisionScanLT\hppwrsav.exe

--------------------------------------------------

Autorun entries from Registry:
HKLM\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\RunServices

LoadPowerProfile = Rundll32.exe powrprof.dll,LoadCurrentPwrScheme
SchedulingAgent = mstask.exe

--------------------------------------------------

Autorun entries from Registry:
HKCU\Software\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run

MSMSGS = C:\Program Files\Messenger\msmsgs.exe /background

--------------------------------------------------

C:\AUTOEXEC.BAT listing:

SET CLASSPATH=C:\Program Files\PhotoDeluxe 2.0\AdobeConnectables
SET PATH=C:\WINDOWS;C:\WINDOWS\COMMAND;C:\PROGRA~1\COMMON~1\FOLIOS~1;%PATH%
mode con codepage prepare=((850) C:\WINDOWS\COMMAND\ega.cpi)
mode con codepage select=850

--------------------------------------------------


Enumerating Task Scheduler jobs:

Tune-up Application Start.job
Maintenance-Defragment programs.job
Maintenance-ScanDisk.job
Maintenance-Disk cleanup.job

--------------------------------------------------

Enumerating Download Program Files:

[Shockwave Flash Object]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\SYSTEM\MACROMED\FLASH\FLASH.OCX
CODEBASE = http://download.macromedia.com/pub/shockwave/cabs/flash/swflash.cab

[Hotmail Attachments Control]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\DOWNLOADED PROGRAM FILES\HMATCHMT.OCX
CODEBASE = http://lw4fd.law4.hotmail.msn.com/activex/HMAtchmt.ocx

[{018B7EC3-EECA-11D3-8E71-0000E82C6C0D}]
CODEBASE = http://www.hollywood-hoes.com/instantcelebs.exe

[AcceptLang Class]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\DOWNLOADED PROGRAM FILES\SETACCEPTLANG.DLL
CODEBASE = http://runonce.msn.com/setacceptlang.cab

[SDKInstall Class]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\SDKINST.DLL
CODEBASE = http://activex.microsoft.com/activex/controls/sdkupdate/sdkinst.cab

[IntraLaunch.MainControl]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\DOWNLOADED PROGRAM FILES\INTRALAUNCH.OCX
CODEBASE = file://D:\system\intralaunch.CAB

[HouseCall Control]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\DOWNLO~1\XSCAN53.OCX
CODEBASE = http://a840.g.akamai.net/7/840/537/2002082001/housecall.antivirus.com/housecall/xscan53.cab

[{8522F9B3-38C5-4AA4-AE40-7401F1BBC851}]
CODEBASE = http://198.143.27.24/05308.cab

[Loader Class]
InProcServer32 = C:\WINDOWS\DOWNLOADED PROGRAM FILES\MACONNECT.DLL
CODEBASE = http://connect.online-dialer.com/MaConnect.cab

--------------------------------------------------
End of report, 5,092 bytes
Report generated in 0.265 seconds

Command line options:
/verbose - to add additional info on each section
/complete - to include empty sections and unsuspicious data
/full - to include several rarely-important sections
/force9x - to include Win9x-only startups even if running on WinNT
/forcent - to include WinNT-only startups even if running on Win9x
/forceall - to include all Win9x and WinNT startups, regardless of platform
/history - to list version history only
 
Joined
Sep 27, 2002
Messages
867
Some more things to checkout.

pctptt.exe

Only needed once, when you first install your modem. Can disable with Startup Manager.

Found here.....

http://www.answersthatwork.com/Tasklist_pages/tasklist_p.htm

===================================================

hppwrsav.exe

HP Power Save background task for the HP ScanJet 3200C. The original version of the Windows 95/98 drivers would cause the PC to freeze for 3 to 8 seconds several times an hour, would cause Internet disconnection, or would have the mouse freeze occasionally.

Recommendation :
If you have a ScanJet 3200C and experience the above problems, either download and install this patch, or download the very latest drivers which should be dated at least January 2002.
Found here.....

http://www.answersthatwork.com/Tasklist_pages/tasklist_h.htm
 

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
Hi VirtualMe

Most grateful for that. Am going out for evening so will do tomorrow and let you know the results
Regards
Don
 

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
Hi Virtual Me

Couldn't get back yesterday, my ISP was down all day.
I have run Spybotafter updates. The first time it showed a lot of reds, but kept repeating itself for two hours. So uninstalled and re installed. this time no reds showed only some greens.

I've down loaded a patch for the scanner. but now I'm lost. I uzipped it but can't do anything with it. How does one install it on the scanner?

Regards
don
 

donhudson

Thread Starter
Joined
Feb 14, 2003
Messages
10
Hi VirtualMe

thanks to your advice have not had hanging screen since last Saturday. many thanks
Don;)
 
Joined
Sep 27, 2002
Messages
867
Your Welcome Don!

Glad everything is running smooth.

Somehow I missed this.
I've down loaded a patch for the scanner. but now I'm lost. I uzipped it but can't do anything with it. How does one install it on the scanner?

Did you get it installed?

If not.

The patch in my above post, is a executable file. It don't need to be unzipped. All you should have to do is double click on it.

Then again if your not having any trouble now you may not need it.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top