1. Computer problem? Tech Support Guy is completely free -- paid for by advertisers and donations. Click here to join today! If you're new to Tech Support Guy, we highly recommend that you visit our Guide for New Members.

Hanging startup after installing new USB hub

Discussion in 'Hardware' started by TatintheHat, Sep 25, 2005.

Thread Status:
Not open for further replies.
  1. TatintheHat

    TatintheHat Thread Starter

    Joined:
    Sep 25, 2005
    Messages:
    4
    Hi!

    I just recently purchased a generic "Staples" brand USB hub. Everything basically works out well, except when I restart my computer, it doesn't completely load up, hangs and freezes (the screen before Windows starts up).

    However, when I unplug the hub's USB cable from my computer, it starts up just fine.

    I'm running Windows XP SP1, and I'm working on a Dell Inspiron 8600.
     
  2. JohnWill

    JohnWill Retired Moderator

    Joined:
    Oct 19, 2002
    Messages:
    106,418
    Create a file with NOTEPAD containing the following lines and save it as FIX.REG
    -------------------------- cut here --------------------------------
    REGEDIT4

    [HKEY_LOCAL_MACHINE\SYSTEM\CurrentControlSet\Control\Session Manager\Environment]

    "DEVMGR_SHOW_NONPRESENT_DEVICES"="1"
    -------------------------- cut here --------------------------------

    Double click on FIX.REG and say yes to the Merge Into Registry question.

    Unplug ALL USB devices.
    Open Device Manager.
    View, Show Hidden Devices.
    Uninstall all devices under USB Controllers.
    Uninstall all devices under Disk Drives that you know are not present.
    Uninstall all devices under Storage Volumes. Say no to any reboot prompts until you are finished. Also, if a Storage Volume doesn't uninstall, ignore it and move to the next one.
    If you have a yellow ? with unknown devices, uninstall all of the entries there as well.

    When this is done, reboot TWICE.

    Reconnect the USB devices and see if they're recognized properly.
     
As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 733,556 other people just like you!

Loading...
Thread Status:
Not open for further replies.

Short URL to this thread: https://techguy.org/402079

  1. This site uses cookies to help personalise content, tailor your experience and to keep you logged in if you register.
    By continuing to use this site, you are consenting to our use of cookies.
    Dismiss Notice