Hardware problems please help******

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

feathers2069

Thread Starter
Joined
Oct 10, 2003
Messages
147
I have had more problems with this other computer.
1st of all it was working and then put AVG anti virus on it
it wouldnt work so i took it off. then this message keeps comeing
with pxe-m04 interrput 18h..... so i took it to the computer shop
and then they did a reformated it and they said i just had to put
the rest back on now. i bring it back home and i turn it on
it says pxe-mo4 interrupt `8h.


HELP PLEASE
:confused: :mad: :confused: :mad:
 
Joined
Feb 19, 2003
Messages
8,812
Apparently your bios is set to boot from a network card that's not there. You need to enter your bios and change the boot order.
 
Joined
Feb 19, 2003
Messages
8,812
It's also possible that the bios battery is going dead and the shop did fix it, but the battery is not saving the settings.
 

Triple6

Rob
Moderator
Joined
Dec 26, 2002
Messages
52,933
Gotrootdude's right. It sounds like the machine is trying to boot from the network card. In the BIOS change the sequence to remove the Network.lan out of the boot sequence. There may also be a another setting that allows the lan to be bootable - disable that too. I've seen some ECS boards where this message would simply no go away, but its not a big problem - just adds a few seconds to boot and throws up that message.
 

feathers2069

Thread Starter
Joined
Oct 10, 2003
Messages
147
to change my bios this is what comes up in the cinf/setup utility
system summary, product dat, devices and i/o ports , start opitons, date and time, system security, advance setup, isa legacy resoures, power management

which one do i go into
 
Joined
Feb 23, 2003
Messages
16,274
Try start options and look for first boot device. Set it to c drive. Then press f10 to save the changes.
 

feathers2069

Thread Starter
Joined
Oct 10, 2003
Messages
147
in start options is has: keyboard number lock and speek, reset delay,diskettesless, keyboardless, power on self test, power on logos, power on f1/esc, poer on status, virus detction
 

feathers2069

Thread Starter
Joined
Oct 10, 2003
Messages
147
i found in pci control network adapters, disabled is that what your talking about

also there is display adapters and they are enabled
 
Joined
Feb 23, 2003
Messages
16,274
If you're not using a nic then be sure it is disabled. If you're not having video troubles then best let alone. Also look for something like first boot device.
 

feathers2069

Thread Starter
Joined
Oct 10, 2003
Messages
147
there is no where on there that talks about boot the word boot

Tripo 3d
400mh
Pet 2
64mb
cd burner
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Staff online

Members online

Top