Headphones in, speakers don't mute

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

ketisfolk

Thread Starter
Joined
Dec 23, 2010
Messages
1
I'm on my Phillips Laptop, and it's been through a bit of a saga after a failed installation of ubuntu, I had to do a clean install of windows xp sp3 and then get all the bits and pieces working again. The audio has been my biggest headache, and now this is the situation. After installing realtek ac'97 audio driver, and realtek HD audio driver, the sound came through speakers, hooray! Now whenever I plug in my headphones, the speakers don't mute. There is sound coming through both the headphones and the speakers. When I plug in the headphones, the realtek audio manager (which I would like to be rid of without losing my audio, but for some reason do this) recognises that the headphones have been plugged in with a popup, so sound comes through the headphones, but the speakers don't change volume at all. I've been looking round the internet to try and find a solution to this, to no avail. I've tried uninstalling and reinstalling the audio drivers countless times, going into audio properties and changing the speakers to headphones, nothing has worked so far. Really hoping someone here might finally have a solution.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top