Help me please

Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
Hi I have a lan set up I installed Zone Alarm Pro and now I'm not able to play IPX games I've tried alot of things and nothing is working I can see if another player sets up a game but they cant see when I set up a game also when I go to join the game it usually freezes before I installed Zone Alarm I could play over IPX now I cant. I'm running Windows XP home same with the other pcs some one help please!
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Disable the firewall during game play or allow that protocol to go thru the firewall.
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
I've already tried that :( now tcp games dont work either Zone Alarm has done something to my pc I have uninstalled it and it is still not working please some one help.
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Every game that uses TCP uses a different port number to create a connection in which to run the game on. Look in your documentation and it will tell you exactly which port numbers to open to allow game play. Another thing to do would be to look in the firewall log and find which port is being blocked.
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
Why do I have to do all of this now? Before I could play any game I want Zone Alarm screwed me up badly :mad:
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Well geeze....what do you think a firewall does?? IT BLOCKS ACCESS TO YOUR COMPUTER. If you don't wnat the bother and hassle just uninstall it and leave your PC wide openn to the internet. Whatever works for you.
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
Yeah I have uninstalled it but the IPX and TCP still dont work
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
You have altered something else then if it still doesn't work. Have you uninstalled it or jsut hidden it in the system tray?
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
Its been fully uninstalleed and it still doesnt work I havent altered anything what can I do now?
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
Yep tried that twice now still not working I'm VERY close to re installing my whole pc someone help!
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
Nope that didnt help I reinstalled windows or the windows files and it still aint working.:mad:
 
Joined
Jul 29, 2001
Messages
21,334
Did you reinstall Windows from a formatted and clen drive or did you just install over the old copy? I think both would be a lttle extreme in this case since it is a know piece of software causing your problem. Have you tried zonelab.com's help forum?
 

Amano

Thread Starter
Joined
Jan 6, 2003
Messages
8
I installed over the old copy of windows I might go try zonelab.com's help forums see if I can find something there thanks for the help.
 
Status
This thread has been Locked and is not open to further replies. Please start a New Thread if you're having a similar issue. View our Welcome Guide to learn how to use this site.

Users Who Are Viewing This Thread (Users: 0, Guests: 1)

As Seen On
As Seen On...

Welcome to Tech Support Guy!

Are you looking for the solution to your computer problem? Join our site today to ask your question. This site is completely free -- paid for by advertisers and donations.

If you're not already familiar with forums, watch our Welcome Guide to get started.

Join over 807,865 other people just like you!

Latest posts

Members online

Top